Çikolatalı yaş pasta, her tatlı severin favorisi olmaya aday. Bu tarif ile çikolatanın derin lezzetini yaş pasta formunda sunuyoruz. Her lokmada mutluluk garantili!

Sevdiklerinizin doğum günü yaklaşıyor ve özel bir şeyler yapmak istiyorsanız, bu çikolatalı yaş pasta tarifi tam size göre. Hem yapımı kolay hem de lezzetiyle unutulmaz anlar yaratıyor.

Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır? Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır?

Bir dilim çikolatalı yaş pasta ile tüm tatlı ihtiyaçlarınızı karşılayın. Bu tarif, çikolatanın en iyi halini sofralarınıza taşıyacak. Deneyin, pişman olmayacaksınız!

MALZEMELER

7 su bardağı süt
2 paket kakaolu puding
2 su bardağı süt
1 çay bardağı un
½ su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
300 gram bitter çikolata
6 adet yumurta
3 çorba kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
Yarım su bardağı portakal suyu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kahve
1 çay bardağı süt

TARİF

Pastanın ara kreması için 2 paket kakaolu pudingi pişirin.
Pudingin tabaka tutmaması için soğuma sırasındayken ara ara karıştırın.
Pastanın üst kreması için tencereye 2 su bardağı süt, 1 çay bardağı un ve yarım su bardağı toz şekeri 10 dakika çırpın.
Kısık ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
Kaynayan kremanın içine 300 gram bitter çikolata ekleyin ve 1 dakika daha kaynatın.
Piştikten sonra ocaktan alın ve 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyip iyice karıştırın, soğumaya bırakın.
Pandispanya hamuru için geniş bir kapta 6 yumurta ve 1,5 su bardağı toz şekeri köpürene kadar çırpın.
İçine yarım su bardağı portakal suyu ekleyin.
Başka bir kabın içinde 1, su bardağı un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu karıştırın.
Kuru karışımı sıvı karışımın içine azar azar ekleyerek karıştırın.
Pandispanya hamurunu kelepçeli kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
Pandispanya piştikten sonra soğumaya bırakın.
Pandispanya soğuyunca ip yardımıyla enlemesine olacak şekilde üç parçaya bölün.
Yarım çay bardağı sütün içinde 1 çay kahve koyup iyice karıştırın.
Pastanın en alt tabanını servis yabanını alın ve sütlü kahveyle ıslatın.
Islanan kekin üzerine kakaolu pudingden ekleyip yayın.
İkinci tabanı da aynı şekilde ıslayıp üzerine pudingin kalanını ekleyin.
Son katmanı da kapatın, sütlü kahveyle ıslatıp daha önce hazırladığınız kremayla kaplayın.
Buzdolabında 2 saat bekleyin, süslemek için çikolata ya da meyve kullanabilirsiniz.