Şerbetli tatlılar arasında yerini alan kesme irmik tatlısı, hem pratik yapımı hem de muhteşem lezzeti ile tatlı severlerin favorisi olacak. Bu tarifle, herkesin hayran kalacağı bir tatlı hazırlayabilirsiniz.

Geleneksel lezzetlerin en özel haliyle karşınızda: kesme irmik tatlısı. Yumuşacık dokusu ve şerbetli lezzeti ile bu tatlı, sofralarınızın vazgeçilmezi olmaya aday. İşte adım adım yapılışı.

Tatlı krizlerinize en güzel çözüm kesme irmik tatlısı. Şerbetli tatlıların en lezzetlisi olan bu tarif, kolay yapımı ve eşsiz lezzeti ile misafirlerinizi kendine hayran bırakacak. Şimdi tarifin püf noktalarını öğrenelim.

Kesme İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Yarım su bardağı yoğurt
1 çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
Yumurta
2,5 su bardağı dolusu un
1 kabartma tozu
vanilya

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

Şerbeti için;

3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
4-5 damla limon suyu

Bulamak için;

İrmik

Kesme İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlımız için öncelikle şerbetinin hazırlanması ile başlıyoruz. Bunun için uygun bir tencereye toz şeker ve üzerine suyu alarak şerbetimizi kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca üzerine limonumuzu ilave ediyor 10-15 dakika kadar daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Hamuru yoğurma kabına sıvı yağ, yumurta, yoğurt, vanilya ve kabartma tozunu alarak karıştırıyoruz. Üzerine irmik ve unu ekleyerek hamurumuzu elimizle yoğuruyoruz. Ele yapışmayan bir hamur kıvamı elde ettikten sonra tezgaha alıp 4 eşit parçaya ayırıyoruz.
Hamurumuzun bir parçasını alıp elimizle yuvarlayarak rulo haline getiriyoruz ve irmiğe buluyoruz. Diğer parçalarını da aynı şekilde yapıyoruz.
Rulo haline getirdiğimiz hamurumuzu iki parmak genişliğinde keselim.
Kestiğimiz parçaları pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine birbirine yapışmayacak biçimde yerleştirelim.
Daha önceden 170 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirelim.
Kızarıp pişen tatlımızı bir kaba alalım, üzerine soğumuş olan şerbetimizi dökelim ve dinlenmeye bırakalım.
Şerbetini çeken tatlımızın üzerini süsleyerek servis edelim.

Kesme irmik tatlısı, hem yapımı kolay hem de lezzeti muhteşem bir tarif olarak tatlı sofralarınızda yerini alacak. Lokum kıvamında bu tatlıyı yaparken dikkat etmeniz gereken püf noktalarını öğrendikten sonra, misafirlerinizi şaşırtmak artık çok kolay.