Islak browni kurabiye, tatlı severlerin yeni favorisi. Bu eşsiz tarifle, evde kolayca şerbetli ve lezzetli kurabiyeler yapabilirsiniz. Ağızda dağılan yapısıyla, bu tarif tatlı sofralarınızın yıldızı olacak.

Evinizde tatlı bir fırtına yaratmaya hazır mısınız? Islak browni kurabiye, lezzeti ve kolaylığı ile mutfakta harikalar yaratmanızı sağlayacak. Şerbetin bu muhteşem lezzetle buluşmasıyla, tatlı yemek hiç bu kadar keyifli olmamıştı.

Şerbetli tatlılara yeni bir soluk getiren ıslak browni kurabiye, her ısırıkta tatlı bir mutluluk vaat ediyor. Bu basit ve doyurucu tarif, tatlı ihtiyacınızı şımartacak şekilde karşılıyor.

Browni Kurabiye Malzemeleri

125 gram oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
1 yumurta (oda sıcaklığında)
2 buçuk su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Şerbet için;

Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı su
2-3 damla limon

MasterChef kim elendi? İşte bu hafta yarışmaya veda eden isim MasterChef kim elendi? İşte bu hafta yarışmaya veda eden isim

Browni Kurabiye Nasıl Yapılır?

Öncelikle kurabiyenin şerbetini hazırlayarak başlayın. Derin bir tencereye su ve toz şekeri ekleyin. Şerbetli su kaynadıkça kıvam alacaktır. Bu kıvam çok yoğun olmamakla birlikte çok da gevşek olmayacaktır. Şerbet kaynadıktan sonra ocaktan alın ve birkaç damla limon sıkın. Soğumaya bırakın.
Browni kurabiye tarifinin bu aşamasında bir karıştırma kabına tereyağı, şeker, sıvı yağ ve yumurtayı alın. İçindeki şeker eriyene kadar elinizle karıştırın. Tüm malzemeler iç içe geçsin.
Ardından tarifte yer alan unu azar azar eleyerek dökün. Tekrar karıştırın.
Bu aşamada ise kakao ve kabartma tozunu ilave edin.
Hamur ele yapışmayacak kıvama geldiğinde ceviz boyutunda küçük parçalara bölün. Her parçayı elinizde yuvarlayın.
Önceden hazırladığınız fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin.
Tüm yuvarlak hamuru tepsiye sıralayın.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına tepsiyi yerleştirin.
Kurabiyeler çatlayana kadar fırında pişirme işlemine devam edin.
Kurabiyeler piştiğinde fırından alın ve ilk sıcağının çıkmasını bekleyin.
Hemen ardından hazırladığınız şerbete kurabiyeleri tek tek batırıp servis tabağına alın.
Bu işlem bittikten sonra kalan şerbeti kurabiyelerin üzerine yavaş yavaş dökün. Şerbetin tamamen çekmesini bekleyin.
Yaklaşık 2 saat dinlendirdikten sonra kurabiyeleri servise hazır hale getirebilir, üzerini çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.

Islak browni kurabiye tarifi, tatlı severler için vazgeçilmez bir seçenek sunuyor. Kolay ve pratik bu tarif, evde tatlı yapmanın keyfini çıkarmak isteyen herkes için ideal. Şerbetin lezzetli dokunuşuyla, ıslak browni kurabiyeleriniz misafirlerinizden tam not alacak. Tatlı bir hayat için, bu lezzetli ve şerbetli kurabiye tarifini mutlaka deneyin.