Münver tatlısı yiyen herkesi büyülüyor! Bu tatlı hem çok pratik hem de çok lezzetli. Üstelik malzemeleri de çok uygun. Bu tarif sayesinde bu lezzetli tatlıyı evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte münver tatlısı tarifi.

Yiyenlerin Hayran Kaldığı Meşhur Münver Tatlısı Tarifi. Şerbetli ve muhallebili bu tatlı, mutfakta sizi de bir ustaya dönüştürecek. Kolay bulunan malzemelerle hazırlanan Münver tatlısı, tatlı severlerin yeni favorisi olacak.

Münver tatlısı, şerbetin muhallebiyle harmanlandığı, her lokmada damağınızda tatlı bir şölen yaratan bir lezzet. Bu kolay ve pratik tarif ile evde tatlı ihtiyaçlarınızı ekonomik bir şekilde giderebilirsiniz. Herkesin beğenisini toplayacak bu tatlıyı hemen deneyin.

Yiyenlerin Hayran Kaldığı Meşhur Münver Tatlısı Tarifi

Malzemeler

Muhallebisi için;

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

1 litre süt
2 tepeleme çorba kaşığı un
2 tepeleme çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
Vanilya
1 paket kremşanti

Şerbeti için;

2 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
Çeyrek limon

Keki için;

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı galeta

Üzeri için;

Ceviz
Fındık
Hindistan ceviz hangisini isterseniz

Pişirmek için;

1,5 su bardağı su

Yiyenlerin Hayran Kaldığı Meşhur Münver Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle soğusun diye muhallebiyi yapalım.
Uygun bir tencereye vanilya, kremşanti hariç tüm malzemelerimizi ekleyip çırpıp ateşe alalım orta ateşte kaynayana kadar çırpalım.
Kaynadıktan sonra ateşini kapatıp vanilyayı ekleyip çırpıp ılınmaya alalım.
Şerbetimizi malzemeleri uygun bir tencereye alıp karıştırıp ateşe alalım.
Kaynadıktan sonra limonumuzu ekleyip kısık ateşte 10 dakika kaynatıp soğumaya alalım.
Ilıyan muhallebimizin içine kremşantimizi ekleyip 3 dakika çırpalım.
Daha az çırparsak muhallebimiz çok akışkan olur onun için iyi çırpalım.
Üzerine streç geçirip hava almamasını sağlayalım dolaba alalım.
Kekimizi yapmak için öncelikle bir karıştırma kabına şekerimizi yumurtamızı alıp çırpalım köpük gibi olsun.
Daha sonra diğer malzemelerimizi de alıp spatulayla karıştıralım.
En son kabartma tozunu da ekleyip karıştıralım.
Tereyağıyla yağlanmış güveçlerimize hamurumuzu pay edelim güveçleri tepsiye alalım suyumuzu da tepsiye dökelim.
Isınmış fırında 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirelim benim fırınım 20 dakikada pişirdi herkesin fırını aynı olmayabilir kontrollü olun.
Fırından çıkan tatlımızı 10 dakika beklettikten sonra soğuk şerbetimizi dökelim.
Bir 10 dakika çekmesini bekleyelim. 10 dakikanın sonunda muhallebimizi ekleyelim .
Dolaba üstü kapalı bir şekilde kaldıralım bir gün dolapta bekletilirse daha güzel olur ama biz dayanamadık 3 saat sonra yedik tercih sizin servise hazır.
Not fırında pişerken fırının kapağını açmayalım çökme olabilir.