Ümraniye'de şehit olan polis memuru Şeyda Yılmaz, mesleğinin ilk yıllarında yaşadığı trajediyle tüm Türkiye'nin dikkatini çekti. 1997 Sivas doğumlu olan Yılmaz, hayatını adadığı mesleğinde kahramanca mücadele etti.

Şeyda Yılmaz Kimdir?

Şeyda Yılmaz, 1997 yılında dünyaya gelmiştir. Mesleğinin henüz ilk yıllarında olan genç polis memuru, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Dudullu Polis Merkezi Amirliği kadrosunda görev yapmaktaydı. Görevi sırasında, Yunus Emre Geçti adlı saldırganın silahlı saldırısına uğramış ve hastaneye kaldırılmasına rağmen tüm müdahalelere karşın kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Konya'da öğrenci dostu uygulama... Toplu ulaşım 10 gün ücretsiz Konya'da öğrenci dostu uygulama... Toplu ulaşım 10 gün ücretsiz

Nereli ve Kaç Yaşında?

Şehit polis Şeyda Yılmaz, aslen Sivaslıdır. 1997 doğumlu olan Yılmaz, 2024 yılı itibarıyla henüz 27 yaşındaydı. Şehit düşmesinin ardından cenazesi memleketi Sivas’a gönderilmiştir.

Olayın Detayları

Ümraniye'de görevini ifa ederken yaşanan bu trajik olay, Türkiye genelinde büyük bir yankı uyandırmıştır. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şeyda Yılmaz'ın şehit olduğu çatışmayla ilgili açıklamalarda bulunarak şu ifadelere yer vermiştir:
"Milletimizin başı sağ olsun. Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği kadrosunda görevli Polis Memuru Şeyda YILMAZ, görev esnasında çıkan çatışmada yaralanmış, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Çatışmada Polis Memuru Kürşat Hakkı SARITEPE de yaralanmıştır."

Bu açıklamanın ardından Şeyda Yılmaz’ın şehadeti, tüm Türkiye'de büyük bir üzüntüyle karşılandı. Emniyet teşkilatındaki arkadaşları ve onu tanıyanlar, Şeyda Yılmaz'ı vatansever ve görevine bağlı bir memur olarak anıyorlar.