Ümraniye'de yaşanan acı olayda, polis memuru Şeyda Yılmaz, motosiklet hırsızlığı şüphesiyle yakalanan bir zanlının silahlı saldırısı sonucu şehit oldu. Bu trajik olayın ardından, Şeyda Yılmaz’ın kim olduğu, nereli olduğu ve olaya dair detaylar merak ediliyor. İşte Şehit Polis Şeyda Yılmaz hakkında merak edilenler...

Şehit Polis Şeyda Yılmaz Kimdir?

Şeyda Yılmaz, İstanbul Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği'nde görevli polis memuruydu. 27 yaşında olan Yılmaz, 2023 yılı Aralık ayında Emniyet Teşkilatı’na katılmış ve eş durumu tayini ile İstanbul’a atanmıştı. Görev yaptığı sırada bir operasyonda vurularak şehit oldu.

Şeyda Yılmaz Nereli?

Malatya-Baskil feribot seferlerine saat ayarı Malatya-Baskil feribot seferlerine saat ayarı

Şehit polis memuru Şeyda Yılmaz, Sivas doğumludur. Memleketi olan Sivas'ta cenaze töreni düzenlenecek ve Yılmaz, Yukarı Tekke Polis Şehitliği'ne defnedilecektir. Şehit haberinin ardından Yılmaz’ın Sivas’taki baba ocağı Türk bayrakları ile donatıldı.

Olay Nasıl Gerçekleşti?

Olay, 22 Eylül 2024 tarihinde İstanbul Ümraniye Ihlamurkuyu Mahallesi’nde, saat 22.55 sıralarında meydana geldi. Motosiklet hırsızlığı suçundan aranan Yunus Emre Geçit (19), Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği ekipleri tarafından yakalandı. Şüpheli, yakalanma anında polise direndi ve yaşanan arbede sırasında polisin silahını alarak hem polislere hem de çevredeki vatandaşlara ateş açtı. Açılan ateş sonucunda polis memuru Şeyda Yılmaz ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Olayda K.H.S. isimli kişi ve şüphelinin annesi P.G. de yaralandı.

Şehit Şeyda Yılmaz'ın Cenaze Töreni

Şehit polis memuru Şeyda Yılmaz’ın cenaze töreni, Sivas Ay Yıldız Cami’nde ikindi namazını müteakiben yapılacak. Yılmaz, Yukarı Tekke Polis Şehitliği’ne defnedilecek.

Şeyda Yılmaz’ın Son Hazırlığı

Şeyda Yılmaz, olayın yaşandığı günün ertesinde ailesini ziyaret etmek için izne çıkmaya hazırlanıyordu. Ancak görev başında yaşadığı bu acı olay, onu ailesinin yanına dönemeden hayattan kopardı.