Şeftali reçeli, evde hazırlaması en keyifli reçellerden biridir. Taze şeftaliler ve birkaç basit malzeme ile kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu reçel, tereyağının küçük bir dokunuşu ile zenginleşiyor. Tarifimizle, her yudumda yazın tadını çıkarabilirsiniz.

Ev yapımı şeftali reçeli yapmanın sırrını keşfedin. Bu kolay ve pratik tarif, şeftali, şeker, limon suyu ve bir tutam tarçın kullanılarak hazırlanır. Tüm malzemeleri karıştırıp kaynattıktan sonra, tereyağını ekleyerek reçelinizde zengin bir doku elde edebilirsiniz.

Şeftali reçeli, lezzetli ve renkli kahvaltı sofralarının olmazsa olmazıdır. Az malzeme ve basit adımlarla hazırlanan bu reçel, her kavanozda yaz meyvelerinin tazeliğini saklar. Yapımı kolay olan bu reçel tarifi ile misafirlerinizi de şaşırtabilirsiniz.

MALZEMELER

5 şeftali
800 gram şeker
Yarım limonun suyu
1 kabuk tarçın
1 çay kaşığı tereyağı

TARİF

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Bir tencereye tarçın ve yarım limonun suyunu koyun.
Kabuklarını soyduğunuz ve küp şeklinde doğradığınız şeftalileri tencereye ekleyin.
5 saat dolapta bekletin.
Tencereyi ocağa koyun ve kaynatın.
Kaynayınca tereyağı atın.
30 dakika pişirin.
Soğuyunca kavanozlara paylaştırın.