Kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek, ağızda dağılan kabarık poğaçalar yapmaya ne dersiniz? Kaşarlı ve yumuşacık poğaçalar için bu tarifi mutlaka deneyin. Adım adım anlatımı ile poğaça yapımı artık çok kolay!

Mis gibi poğaça kokusu ile evinizi doldurmak için mükemmel bir tarif! Kaşar peyniri dolgusuyla lezzeti ikiye katlanan bu poğaçalar, tüm ailenizi mutlu edecek. Herkesin seveceği bu tarif, pazar sabahlarınızın vazgeçilmezi olacak.

Kaşarlı poğaça yapmanın en lezzetli ve pratik yollarını arıyorsanız doğru yerdesiniz. Bu rehber, mükemmel poğaçalar yapmanız için ihtiyacınız olan tüm bilgileri sunuyor. İpuçları ve önerilerle, poğaçalarınız her zaman istediğiniz gibi kabarık ve yumuşak olacak.

MALZEMELER

Hamuru için:

1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı instant maya
4 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta beyazı
5,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tuz
200 gram kaşar peyniri (küp doğranmış)

Üzeri için:

2 adet yumurta sarısı
1,5 yemek kaşığı susam

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

TARİF

Geniş bir kasede ılık süt, maya ve şekeri karıştırın ve 5 dakika bekletin.
Üzerine ılık su, sıvı yağ ve yumurta beyazını ekleyip güzelce karıştırın.
Son olarak un ve tuzunu ilave edip yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hazırladığınız hamurun üzerini temiz bir bez ile örtüp oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın.
Mayalanmış olan hamuru 20 eşit bezeye bölün.
Bezeleri yuvarlayıp elinizle yassılaştırın ve ortasına kaşar peyniri ekleyip top haline getirin.
Hazırladığınız poğaçaları pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin. Daha yumuşak ve dolgulu poğaçalar için 10-15 dakika da tepside mayalandırabilirsiniz. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpiştirin.
185 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Yumuşacık poğaçalarınız hazır.

Bu poğaça tarifi ile kahvaltılarınız daha da bir özel olacak. Kaşar peyniri dolgusu ve yumuşacık hamuru ile ağzınızda dağılan bu poğaçalar, hem göze hem de damağa hitap ediyor. Deneyen herkesin beğenisini kazanacak bu tarifi hemen deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!