Sahur sofralarınızı şenlendirecek, dışı çıtır içi pamuk gibi bir poğaça tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Milföy lezzetinde ama ev yapımı bu poğaçalar, tüm ailenizi mutlu edecek.

Ramazan ayının en güzel yanlarından biri de sahurda ailenizle birlikte yenilen özel lezzetlerdir. Bu yıl sahur menünüze ekleyebileceğiniz milföy lezzetinde, ama pamuk gibi yumuşacık bir poğaça tarifimiz var!

Evde milföy lezzetinde pamuk poğaça yapmaya hazır mısınız? Sahur sofralarınız için kolay ve lezzetli bir tarif arıyorsanız, bu adımları takip ederek herkesi şaşırtın.

Milföy Lezzetinde Pamuk Poğaça Tarifi

Malzemeler

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Hamuru için :

1 küçük paket kuru maya
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta (Sarıları hamurun üzerine sürülecek ve beyazları hamurun içine )
4.5 su bardağı un

Ara katları için

Eritilmiş 200 gram tereyağı veya margarin

İç malzemesi

Peynir

Milföy Lezzetinde Pamuk Poğaça Nasıl Yapılır?

Öncelikle hamur yoğurma kabına kuru mayamızı ve ılık suyumuzu katıp karıştıralım. Sırasıyla diğer malzemeleri de katalım ununu da katıp yumuşak bi hamur yoğuralım.
Hamurumuzun üzerini kapatalım ve mayalandıralım.
Hamurumuzu dört eşit parçaya bölelim ve yuvarlayarak bezeler yapalım.
İlk bezemizi unlayarak normal yufka büyüklüğünde açalım.
Kenara alalım.
İkinci bezeyi de aynı şekilde açalım ve erittiğimiz yağdan fırçayla üzerine iyice sürtelim ve ilk açtığımız yufkayı yağladığımız yufkanın üzerine serelim onun üzerini de fırça ile yağlayalım.
Yufkamızı rulo yapıp bıçakla 12 eşit parçaya bölelim ve kalan iki bezemizi de aynı şekilde hazırlayalım buzdolabında 15 dakika dinlendirelim amacımız yağ biraz donsun diye.
Çıkartıp kesilen uçlarını elimizle birleştirelim ve bastırıp çay tabağı büyüklüğünde açalım ve ortasına peynirli iç koyup kapatalım ve yağlı kağıt serili tepsimize dizelim ve üzerlerine bez kapatıp yarım saat tepsi mayası yapalım.
Üzerine yumurta sarısı nı hafifçe hamura bastırmadan sürelim.
180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. 

Bu özel tarif, sahur sofralarınızı zenginleştirecek ve herkes tarafından sevilecek. Milföyün çıtırlığına sahip ama pamuk gibi yumuşacık bu poğaçalar, ramazan boyunca vazgeçilmeziniz olacak. Tarifi denedikten sonra, aileniz ve sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın. Sahurunuzu tatlandıracak bu lezzetli poğaçalarla ramazan ayını daha da güzelleştirin.