Herkesin sevdiği mercimek çorbasını evde lokanta tadında yapmaya ne dersiniz? İşte, mercimek çorbasının lokanta usulü tarifi ve lezzetinin sırrını açığa çıkaran püf noktaları.

MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır? MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır?

Ev yapımı mercimek çorbasının lezzetini bir üst seviyeye taşımak isteyenler için, lokanta usulü mercimek çorbası tarifi tam size göre. Profesyonel şeflerin sırlarıyla hazırlayabileceğiniz bu tarif, damakları şenlendirecek.

Lokanta usulü mercimek çorbasını kendi mutfağınızda yapmanın yollarını arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Profesyonel tariflerle hazırlanan bu çorba, evde de lokanta lezzetini yaşatmanın anahtarını sunuyor.

LOKANTA USULÜ MERCİMEK ÇORBASI

MALZEMELER

1 su bardağı ölçüsünde kırmızı mercimek
1 tane yemeklik şeklinde doğranmış büyük soğan 
İnce ince kıyılmış 2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı ölçüsünde sıvı yağ ya da tereyağı
1 yemek kaşığı ölçüsünde domates salçası
1 tatlı kaşığı ölçüsünde biber salçası
1 tatlı kaşığı ölçüsünde toz kırmızı biber
Tuz ve karabiber
1 çay bardağı ölçüsünde süt ya da krema 
Taze nane yaprakları ve limon dilimleri

LOKANTA USULÜ MERCİMEK ÇORBASI YAPILIŞI

Kırmızı mercimeklerinizi iyice yıkayarak süzün. 
Büyük bir tencerenin içersinde sıvı yağ ya da tereyağınızı ısıtın. 
Yemelik şekilde doğranmış soğanlarınızı ve beraberinde sarımsağınızı ekleyerek yumuşayana kadar kavurun
Domates salçamızı ve isteğinize göre katmak istiyorsanız biber salçanızı da ekleyi. 
Birkaç dakika daha kavurma işlemine devam edin. Kırmızı mercimeğinizi de ekleyin ve karıştırma işleminize devam edin. 
Tavuk suyunu ya da suyunuzu ilave ederek karışımınız kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık olarak 30 40 dakika boyunca mercimekler yeteri kadar yumuşayana kadar pişirin.
Pişen çorbanızı bir blender ya da çorba makinesi ile püre haline getirdikten sonra ihtiyacınıza bağlı olarak süt ya da krema ekleyebilirsiniz. böylelikle çorbanız kremsi bir dokunuş kazanmış olur.
Püre haline getirmiş olduğunuz çorbayı tekrardan tencereye alarak tuz ve karabiberle tatlandırın. 
Birkaç dakika daha kaynatma işleminizi devam edin. Servisinizi yaparken limon dilimleri ya da taze nane yaprakları ile süslemeyi unutmayın.

Bu lokanta usulü mercimek çorbası tarifi ile evde restoran kalitesinde çorba yapabilirsiniz. Şeflerin özel sırlarıyla hazırlanan bu çorba, hem lezzetli hem de sağlıklı bir seçenek sunarak sofralarınızı şenlendirecek. Misafirleriniz ve aileniz bu enfes çorbayı tatınca, lokantadan farksız olduğunu söyleyecek. Mercimek çorbasını bu özel tarifle deneyin ve mükemmel bir yemek deneyimi yaşayın. Afiyet olsun!