Orman Kebabı, hem doyurucu hem de lezzetli bir yemek arayanlar için ideal. Dana etinin ve çeşitli sebzelerin harmanlandığı bu tarif, akşam yemeklerinizin vazgeçilmezi olacak. Nasıl yapıldığını öğrenmek için okumaya devam edin!

Lezzetli bir akşam yemeği deneyimi için Orman Kebabı tarifiyle tanışın. Dana eti, patates, havuç ve daha fazlasını içeren bu tarif, sağlıklı ve lezzetli bir alternatif sunuyor. Bu adımları takip ederek kendi Orman Kebabınızı yapabilirsiniz.

Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli Misafirlerinizi şaşırtacak Katmer Poğaça yapımı! Pratik ve lezzetli

Orman Kebabı, zengin içeriği ve doyurucu yapısıyla sofralarınıza şenlik katacak. Sebzeler ve etin uyumlu karışımıyla hazırlanan bu yemeği yapmak düşündüğünüzden daha kolay. İşte lezzetli Orman Kebabınızı nasıl yapacağınıza dair tüm detaylar.

MALZEMELER

500 gram kuşbaşı
1 kilo bezelye
1 soğan
1 havuç
2 patates
2 yeşil biber
1 diş sarımsak
Birer tatlı kaşığı biber ve domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
Biraz sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Sıcak su

TARİF

Etleri yıkayıp süzdürün.
Etleri tencereye ekleyip suyunu çekinceye dek kavurun.
Soğan ve sarımsağı yemeklik şekilde doğrayın daha sonra tereyağı ve sıvı yağ koyup karıştırın.
2 su bardağı sıcak su ekleyin ve etler yumuşayana dek pişirin.
Etler piştikten sonra domates ve biber salçasını da koyup kavurun.
Ardından önce havuçları ve daha sonra bezelyeleri ekleyin ve üzerini geçecek kadar sıcak su koyun.
Tuzunu, baharatlarını (kekik olmadan) ekleyin.
Bezelyelerde yumuşama olduğunda küp şeklinde doğranmış patatesleri ilave edin ve birkaç dakika daha pişirin.
Orman kebabını ocaktan aldıktan sonra kekik ilavesini yapın.
Yarım saatlik ağzı kapalı bir şekilde dinlenme süresinden sonra servis edin.

Bu Orman Kebabı tarifi ile sofralarınızda fark yaratacak, hem gözünüze hem de damaklarınıza hitap edecek bir yemek hazırlamış olacaksınız. Dana etinin, sebzelerle uyumlu bir şekilde pişirilmesiyle elde edilen bu yemek, hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek sunuyor. Tarifi deneyin, lezzetli sonuçlarını sevdiklerinizle paylaşın ve bir sonraki yemek davetinizde tüm konuklarınızı etkileyin. Afiyet olsun!