El açması kol böreği, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Bu basit ve açıklayıcı tarif ile, evde börek yapmanın keyfini çıkarın ve çay saatlerinizi zenginleştirin.
Evde kol böreği yapmanın inceliklerini keşfedin. Bu detaylı rehber ile, herkesin bayılacağı lezzetli börekler hazırlayabilirsiniz. Pratik ipuçları ve adım adım yönergelerle, mutfakta geçireceğiniz zamanı daha verimli hale getirin.
Geleneksel el açması kol böreği tarifiyle mutfakta harikalar yaratmaya ne dersiniz? Bu kolay tarif, ev yapımı böreklerin nasıl ustalıkla hazırlandığını adım adım gösteriyor. İster yeni başlayın, ister deneyimli bir aşçı olun, bu tarif herkese uygun.
Malzemeler
Hamuru için;
10 su bardağı un
3.5 su bardağı su
2.5 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kuru maya
İç harcı için;
Yarım kilo ıspanak
2 adet soğan
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pul biber
Üzeri için;
2 yumurta sarısı
Kol Böreği Tarifi
Öncelikle yoğurma kabına un, tuz, maya eklenir unun ortası havuz gibi açılarak su yavaş yavaş eklenerek hamur kulak memesi kıvamında yorulur.
11 adet bezeye ayrılır. Her beze yemek tabağı büyüklüğünde açılarak araları yağlanır ve üst üste konur.
Bu şekilde 20-25 dk dinlendirilir.
Daha sonra ıspanaklar küçük küçük doğranır üzerine soğan (çiğ) sıvı yağ ve baharatlar eklenerek iç harcı harmanlanır.
Bekleyen yağlı hamur kenarlarından çekiştirilerek incecik açılır.
Kenarına iç harcı konularak kıvrım şeklinde sarılır.
Daha sonra yağlanmış tepsiye dizilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülür.
200′ derecede alt ve üstü kızarana kadar pişirilir.Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.