Şakşuka, yemeklerin yanında sunabileceğiniz enfes bir lezzettir. Ana malzemeleri olan patlıcan, domates ve çeşitli baharatlarla hazırlanan bu tarifi evde denemek isteyenler için basit adımlarla anlatıyoruz.

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Ev yapımı şakşuka ile sofralarınıza renk katın. Bu basit ve lezzetli tarif, herkesin beğenisini toplayacak ve yemeklerinize eşlik edecek.

Patlıcanın başrolde olduğu şakşuka, Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biridir. Yemeklerin yanında harika bir alternatif olan bu lezzeti evde nasıl hazırlayabileceğinizi öğrenin.

ŞAKŞUKA MALZEMELERİ

4 adet patlıcan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı şeker
1 çay bardağı sıcak su
Kızartmak için sıvı yağ
4 diş sarımsak
4 adet domates
3 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
Tuz, istenilen baharatlar

ŞAKŞUKA TARİFİ

Patlıcanları kare kare doğrayın ve tuzlu suya koyup biraz bekletin. Ardından sıvı yağı tavaya alın ve kızdırın. Patlıcanları sudan alıp kurulayın, tavaya alın. Soğan ve sarımsağı doğrayın ve az miktarda yağda kavurun. Yeşil biberleri de doğrayıp tavaya alın. Domatesleri rendeleyin ve salça ile karıştırın. Ardından şeker, tuz, karabiber ve pul biber ilave ederek karıştırmaya devam edin. Üzerine sıcak su ekleyip 4-5 dakika kadar pişirin. Kızartılan patlıcanları tavaya alın ve pişirdiğiniz sos ile karıştırın. Afiyet olsun...