Sahur sofralarınıza farklı bir tat katmaya ne dersiniz? Haşhaşlı çörek, kolay hazırlanışı ve eşsiz lezzetiyle, sahura kalkmanın ödülü olacak. Bu tarif ile sahurda lezzet şöleni yaşatın.

Sahurda hem pratik hem de lezzetli bir şeyler arıyorsanız, haşhaşlı çörek tam size göre. Bu basit adımlarla, evde harikalar yaratabilir ve sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

Sahur sofralarınıza lezzet katmak için eşsiz bir tarif mi arıyorsunuz? Haşhaşın verdiği eşsiz aroma ile hazırlanan bu çörek, sahurda herkesin favorisi olacak. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, sahurunuzu şenlendirecek.

Sahura Haşhaşlı Çörek tarifi

Malzemeler

2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı şeker
1 paket ınstant kuru maya
6 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı haşhaş ezmesi (iç malzeme)
1 çay bardağı sıvıyağ (iç malzeme)
1 çay bardağı çekilmiş ceviz (iç malzeme)

Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır? Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır?

Hazırlanışı

Süt, sıvıyağ, şeker, kuru maya ve unu yoğurun. Tuzu ekleyin. Hamurun kıvamına göre un miktarını artırabilirsiniz (Kulak memesi kıvamı ideal olacaktır).

İç malzeme için haşhaş ezmesinin içerisine sıvıyağı ve çekilmiş cevizi ekleyin ve kaşıkla karıştırın (Sürülebilir bir kıvamda olması gerekiyor). Hamuru 5 parçaya ayırın ve her bir parçayı elinizle orta boy daire olacak şekilde açın.

1 adet açılmış hamurun üzerine haşhaşlı karışımdan sürün ve üzerine diğer hamuru koyun. Ve tekrar haşhaş sürün. 5 adet hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın ancak en üst kata haşhaş sürmeyin.

Beş kat üstüste geldikten sonra hamuru elinizi yağlayarak açabildiğiniz kadar açın ve hamuru büyütün. Bir-iki parmak kalınlığında şeritler kesin ve sonra şeritleri burarak sarın.

Tepsiye yerleştirdiğiniz çöreklerin üzerine dilerseniz yumurta sarısı sürebilir ya da haşhaşlı yağlı karışımdan sürüp fırına verebilirsiniz. Yumurta daha çıtır çörekler elde etmenizi sağlayacaktır.

200 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika kadar sürede pişecektir. (Üzeri kızarıncaya kadar fırında tutun).

Haşhaşlı çörek tarifi ile sahur sofralarınızı zenginleştirin. Bu kolay ve lezzetli tarifle, sahura kalkmak daha cazip hale gelecek. Hem lezzetli hem de doyurucu olan bu çörek, sahurun vazgeçilmez bir parçası olacak. Tarifi deneyin ve sahurda lezzetli anlar yaşayın. Sahur sofralarınız için lezzetli ve pratik bir seçenek arayanlar için ideal olan bu haşhaşlı çörek, tüm ailenizi mutlu edecek. Afiyet olsun!