Sağlık ve lezzeti bir arada sunan ıspanak borani, sofralarınızın vazgeçilmez bir parçası olmaya aday. Ispanak borani nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte size kolay ve pratik tarifi.

Ispanak borani, demir ve kalsiyum kaynağı olarak sofralarınıza sağlık katıyor. Geleneksel Türk mutfağının sevilen mezelerinden olan bu tarifi keşfetmek için doğru yerdesiniz.

Her lokmada sağlık ve lezzet vaad eden ıspanak borani, mutfaklarınıza yeni bir soluk getirecek. Bu eşsiz tarifi denemek için hazır mısınız? İşte malzemeler ve yapım aşamaları.

MALZEMELER

3 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 adet soğan
2 diş sarımsak
1 bağ ıspanak
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Üzeri İçin:

1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı çam fıstığı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber

TARİF

Tavayı ısıtın.
Isınan tavaya zeytinyağını ilave edin ve 1-2 dakika bekleyin.
Soğanı küp küp doğrayın ve sarımsakları iri iri dilimleyin.
Soğan ve sarımsağı birlikte soteleyin.
İyice yıkayıp temizlediğiniz ıspanakları 3-4 seferde ekleyerek soğan ve sarımsakla kavurun.
Kavrulan ıspanaklara tuz ve karabiber ekleyin.
İyice karıştırdıktan sonra soğuması için karıştırın ve Sütaş süzme yoğurdu ilave edip iyice karıştırın.
Servis tabağına ıspanak boraniyi düzgünce yayarak koyun.
Sütaş tereyağı eritin ve 1 çay kaşığı toz kırmızı biberle aromalandırın.
İçine çam fıstıklarını ekleyin ve 1-2 dakika kısık ateşte kavurun.
Ispanak boraninin üzerine baharatlı Sütaş tereyağında kavrulan çam fıstıklarını yayarak dökün.