Eğer hızlı ve lezzetli bir kurabiye tarifi arıyorsanız, işte tam size göre bir tarif! 5 malzeme kullanarak, sadece 5 dakikada mükemmel kurabiyeler yapabilirsiniz. Bu kurabiyeler, uzun süre taze kaldığı için her zaman favoriniz olacak.

Çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak bu kurabiye tarifi, pratikliği ve lezzetiyle dikkat çekiyor. Yalnızca 5 malzeme ve 5 dakika ile hazırlayabileceğiniz kurabiyeler, uzun süre taze kalma özelliği ile öne çıkıyor.

Bu basit ve çabuk kurabiye tarifi, yoğun günlerinizde veya ani misafirlerinizde kurtarıcınız olacak. Sadece 5 malzeme ile hazırlanan ve asla bayatlamayan bu kurabiyeler, lezzetleriyle de tüm beğenileri topluyor.

5 DAKİKADA KURABİYE TARİFİ

MALZEMELER

1 yumurta
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
2 su bardağı un

Üzeri için:

2 yemek kaşığı pirinç fındık
1 adet yumurta beyazı

HAZIRLANIŞI

Yumurta ve pudra şekerini geniş bir kase içerisine alın.

Bütünleşmesi için bir çırpıcıyla çırpın.

Sıvı yağı ekleyerek karıştırmaya devam edin.

Ardından kabartma tozunu ve azar azar unu ekleyerek karıştırmaya başlayın. Bu aşamada elle yoğurabilir veya bir tahta kaşık kullanarak karıştırabilirsiniz.

Pürüzsüz bir kıvam alana dek hamuru yoğurun.

Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın.

Yaklaşık 24-25 adet kurabiye elde etmiş olacaksınız. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.

Bir fırça yardımıyla yumurta beyazından üzerlerine sürün ve pirinç fındıkları serpiştirin.

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-18 dakika kadar kontrollü olarak pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika kadar dinlendirin. Ardından servis edin.