Enfes ve hızlı bir un kurabiyesi tarifine ne dersiniz? Sadece 3 malzeme ve 20 dakikada hazırlanan bu kurabiye, 5 çayınız için mükemmel bir eşlikçi. Hem pratik hem de lezzetli bu tarifte cevizli alternatifi de bulabilirsiniz

Enfes un kurabiyesi tarifi, sadece 3 malzeme ve 20 dakika! Bu hızlı ve kolay tarif, 5 çayınızı tatlandırmak için ideal. Ayrıca cevizli bir alternatif de sunuyoruz!

5 çayınızı tatlandıracak hızlı ve kolay bir tarif mi arıyorsunuz? Üç malzeme ile hazırlayabileceğiniz un kurabiyesi tarifi tam size göre! Hem pratik hem lezzetli bu tarifi, cevizli bir alternatif ile de deneyebilirsiniz. İşte adımları ve püf noktaları ile birlikte un kurabiyesi tarifi...

Günün en güzel saati 5 çayının yanına şipşak hazır olacak bir tarif arıyorsanız un kurabiyesi size göre. Sadece 3 malzemeyle yapabileceğiniz enfes bir tarif. Tereyağı, pudra şekeri ve un ilavesiyle hazırlanan bu tatlı kurabiyeler, kaşıkla şekil alıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika gibi kısa bir sürede pişiyor.

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

Tarifi denemeden önce şunu hatırlatalım: çırpılmış yumurta akına batırdığınız kurabiyelerin üzerini ceviz kırıklarına bulayıp tepsiye dizebilir, bu şekilde cevizli kurabiyeler de hazırlayabilirsiniz. Şimdi tarifimizin malzemelerine geçelim…

Malzemeler
250 gram tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
3,5 su bardağı un

Yapılışı
Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını geniş bir karıştırma kabına alın.

Pudra şekerini katıp tereyağıyla birlikte krema kıvamını alana kadar karıştırın.

Elenmiş unu azar azar katıp kurabiye hamurunu toparlanana kadar yoğurun.

Arzuya göre dondurma kaşığı ile top şeklini verdiğiniz kurabiye hamurlarını, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üzerleri hafif bir renk alana kadar 15-20 dakika pişirin. Ilık olarak servis edebilirsiniz.

Püf noktalar
Kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Kurabiye hamuru toparlanıp ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar azar azar un eklemeyi sürdürün.