Peynirli zarf böreği, sadece 2 yufka ile hazırlanan enfes bir lezzet. Kahvaltı sofralarınıza şıklık ve lezzet katacak bu pratik tarif, lor ve kaşar peyniriyle zenginleştirilmiş. Hemen denemeye ne dersiniz?

Peynirli zarf böreği, sadece 2 yufka kullanarak hazırlanan, kahvaltılara ve özel davetlere uygun bir börek tarifi. Lor ve kaşar peyniriyle hazırlanan iç harcı ve özel sosuyla fark yaratan bu börek, Türk mutfağından bir lezzet şöleni sunuyor.

PEYNİRLİ ZARF BÖREĞİ MALZEMELERİ

2 adet yufka

Sosu için:

1 adet yumurta

1 çay bardağı süt

Yarım çay bardağı sıvı yağ

İç harcı için:

1,5 su bardağı lor peyniri

1,5 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Çeyrek demet maydanoz (ince doğranmış)

Bu çorbayı deneyen bir daha bırakamıyor! Soğuk kış günlerinde ilaç gibi gelecek Yalancı Paça Çorbası tarifi Bu çorbayı deneyen bir daha bırakamıyor! Soğuk kış günlerinde ilaç gibi gelecek Yalancı Paça Çorbası tarifi

1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı

Susam ve çörek otu

PEYNİRLİ ZARF BÖREĞİ TARİFİ

Öncelikle sosu hazırlamak için bir karıştırma kabına 1 çay bardağı süt, yarım çay bardağı sıvı yağ ve 1 adet yumurtayı alın. Malzemeleri güzelce karıştırın ve sosu bir kenara alarak bekletin.

Sonra iç harcı hazırlamak için ince doğranmış maydanozu, 1,5 su bardağı kaşar peyniri rendesi ve 1,5 su bardağı lor peynirini uygun bir karıştırma kabına alın. Tuz ekleyerek iç harcı güzelce karıştırın. Eğer peyniriniz tuzluysa, ekstradan tuz eklemeye gerek kalmayacaktır.

Şimdi yufkalarınızdan birini tezgaha serin. Hazırladığınız sosun yarısını yufkanın üzerine dökün. Bir yağlama fırçası yardımıyla sosu yufka üzerinde eşit şekilde yayın. Ardından diğer yufkayı da üzerine serin ve kalan sosu da aynı şekilde yayın. Yufkaların kenarlarından iç tarafa doğru yayarak kare şeklini verin.

Hazırladığınız iç harcı böreğin üzerine eşit şekilde yayın. Yufkayı her köşesinden katlayarak üçgen haline getirin. Böreği pişirme kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin ve tam ortasından katlama yerlerinden bir bıçak yardımıyla kesin. Böylece börek piştikten sonra dilimlemesi kolay olacaktır.

Böreğin üzerine yumurta sarısı sürün ve isteğe bağlı olarak susam ve çörek otu serpin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Böreğinizin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Bu enfes peynirli zarf böreği sayesinde kahvaltı sofralarınıza şıklık ve lezzet katacaksınız. Kolay ve hızlı yapımıyla aile bireylerinizin ve misafirlerinizin beğenisini kazanacak bu böreği denemek için bir fırsatınızı kaçırmayın. Afiyet olsun!