Yumurtasız ve çok pratik bir pasta yapmaya ne dersiniz? Mozaik pasta, sadece bir paket bisküvi ve birkaç basit malzeme ile kısa sürede hazırlanan bir tatlıdır. Nasıl yapıldığını öğrenmek için okumaya devam edin.

Mozaik pasta, lezzetli ve pratik tatlılar arasında öne çıkan seçeneklerden biridir. Bu rehberde, yumurtasız ve kolay bir şekilde nasıl yapılacağını adım adım anlatıyoruz. Hazırlıklarınızı yapın ve bu hızlı tarifi deneyin!

Bisküvi ile pasta yapımı hiç bu kadar kolay olmamıştı! Sadece birkaç malzeme ile hızlıca hazırlayabileceğiniz mozaik pasta tarifi, hem lezzetli hem de pratik. İşte bu özel tarif...

MOZAİK PASTA TARİFİ

MALZEMELER

1,5 paket petibör bisküvi
4-5 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
5 yemek kaşığı toz şeker
3-4 yemek kaşığı kakao

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

HAZIRLANIŞI

Bir kabın içerisinde bisküvileri iri parçalar halinde kırın.

Bir sos tenceresinin içerisine tereyağını aktarın ve hafif eriyince içerisine kakaoyu ilave ederek hızlıca karıştırıp bütünleşmelerini sağlayın ve ocaktan alın.

Ocaktan aldığınız tereyağı ve kakaonun üzerine süt ve toz şekeri ilave ederek yeniden ocağa alın. Şeker eriyip sosun kıvamı hafif koyulaşana kadar ısıtın.

Isınan sosu ocaktan alın ve oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın. Dinlenen ve soğuyan sosunuzu bisküvilerin üzerine gezdirin.

Sos ve bisküvileri dikkatli bir şekilde, bisküvileri ezmemeye özen gösterin. Ardından harcı streç filmin üzerine aktarın ve silindir şeklini verip streç filme güzelce sarın.

Streç filmin uçlarını kıvırın. Silindir şeklindeki mozaik pastanızı buzluğa kaldırın. Birkaç saat buzlukta donmasını sağlayın.

Çıkarıp oda sıcaklığında 5 dakika kadar dinlendirin ve dilimleyerek servis edin.

Bu pratik mozaik pasta tarifimizle, çay saatlerinize eşlik edecek lezzetli bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Hem hızlı hem de yumurtasız olan bu tarif, herkesin beğenisini toplayacak. Deneyin ve bu kolay lezzeti siz de keşfedin! Afiyet olsun!