Kahvaltıda yeni lezzetler arayanlara müjde! Pratik ve lezzetli çemen tarifimizle, sabahlarınıza farklı bir tat katın.

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz bu çemen tarifi, kahvaltı sofralarınıza yeni bir soluk getirecek. Hazır mısınız?

Tuzlu lezzetleri sevenler, dikkat! Bu çemen tarifi, kahvaltılarınızın vazgeçilmez bir parçası olmaya aday.

MALZEMELER

1 su bardağı ceviz içi
2 su bardağı (2 parmak eksik) bayat ekmek içi
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 ajda çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber

TARİF

Rondoda cevizleri çekiyoruz.
Peşinden ekmek içi ve sarımsağı ekleyip kum gibi olana kadar rondodan geçiriyoruz.
Kalan diğer tüm malzemeleri rondoya ekleyip hepsini rondodan geçiriyoruz.
Damak zevkinize göre tuz ve baharat oranını ayarlayabilirsiniz.

Bu pratik ve lezzetli çemen tarifiyle, kahvaltı sofralarınızı şenlendirmeye hazır olun. Adım adım takip edeceğiniz bu kolay yöntemle, ev yapımı çemenin eşsiz lezzetine varacaksınız. Damak zevkinize göre tuz ve baharat oranını ayarlayarak, kahvaltılarınızı daha da özel kılabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!