Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, doyurucu ve lezzetli bir çemen yapımına ne dersiniz? İşte adım adım çemen tarifi, kahvaltı sofralarınızı renklendirmeye hazır.

Kahvaltı sofralarınıza farklı bir lezzet katmak istiyorsanız, bu çemen tarifi tam size göre. Baharatların ve zeytinyağının muhteşem uyumu ile sofralarınızı şenlendirecek.

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Sarımsak, ceviz ve baharatların harmanlandığı bu nefis çemen tarifi ile kahvaltılarınızı bir üst seviyeye taşıyın. Evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu tarif, tüm ailenizi memnun edecek.

Kahvaltılık Çemen Tarifi

Malzemeler

4 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
4-5 diş rendelenmiş sarımsak
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber (baharatların ölçüsünü damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
1, 5 yemek kaşığı zeytinyağı
1, 5 yemek kaşığı galeta unu (kıvama göre artırabilirsiniz)

Kahvaltılık Çemen Nasıl Yapılır?

Kahvaltılık çemen için öncelikle biber salçası ve domates salçasını derin bir kaba alın.
Üzerine zeytinyağı ilave edip kaşık yardımı ile güzelce karıştırın.
İçine dövülmüş ceviz, sarımsak ve baharatları katıp tekrar karıştırın. Dilerseniz bu aşamada salçanızın tuz oranına göre tuz ilavesi de yapabilirsiniz.
Son olarak kıvamını ayarlamak için galeta ununu ekleyip tekrar karıştırın. Kıvamını ayarlamak için çemeninize daha fazla galeta unu ekleyebilirsiniz.
Hemen tüketmeyecekseniz buzdolabında bekletin.

Kahvaltılık çemen, sabahların vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Ev yapımı çemen ile sofralarınıza renk katmak, misafirlerinize ve ailenize farklı bir tat sunmak artık çok kolay. Bu tarifi deneyerek, kahvaltılarınızı daha keyifli hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun!