Yumuşacık pankek tarifi, 2 yumurta, süt, un, kabartma tozu ve vanilya kullanılarak hazırlanır. Pişirme aşamasında sıvı yağın az kullanılması, pankeklerin kıvamının ideal olmasını sağlar. Meyve, bal, reçel ve çikolata ile servis edilebilir.

YUMUŞACIK PANKEK İÇİN MALZEMELER

2 adet yumurta

2 yemek kaşığı şeker

1 su bardağı süt

1,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Pişirme aşamasında kullanmak için;

Sıvı yağ

Servis önerisi:

Kivi, muz, çilek, reçel, bal, çikolata

YUMUŞACIK PANKEK YAPILIŞI

Pankek yapmak için öncelikle yumurtalar ve şekeri uygun bir karıştırma kabına alarak iyice çırpalım.

Süt, un, kabartma tozu, vanilya ilave çırpma teli ile çırpalım. Siz dilerseniz mikser ile de çırpabilirsiniz.

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

Kek kıvamından biraz daha koyu olacak şekilde hamur hazırlayalım.

Teflon ya da yapışmaz bir tavaya az sıvı yağı dökelim, fırça yardımı ile her tarafına dağıtalım.

Sıvı yağı az kullanmak pankek yapmanın püf noktalarındandır. Dilerseniz peçete ile de tavaya dağıtabilirsiniz.

1 büyük kaşık hamur dökülerek hamurun kendi kendine yayılmasını bekleyelim.

Üzeri göz göz olmaya başlayan pankeklerimizi spatula yardımı ile ters çevirelim.

Diğer taraflarını da pişirelim.

Her iki tarafı da pişen pankeklerimizi servis tabağına alalım.

Üzerine pudra şekeri serpilerek zevkinize göre muz, kivi, çilek, çikolata, bal, sürülebilir çikolata, reçel ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.