Evde kabarık ve yumuşacık pankekler yapmanın sırlarını keşfedin. Bu adım adım rehber ile, kahvaltılarınız artık daha özel ve lezzetli olacak.

Pankek yapmanın hiç bu kadar eğlenceli ve kolay olduğunu görmeye hazır mısınız? İşte, herkesin beğenisini toplayacak muhteşem pankek tarifi!

Bu pankek tarifi ile evinizde kahvaltıların keyfini çıkarın. Kabarık, yumuşacık ve her lokmada ağızda dağılan bu lezzetlerle gününüze neşe katın.

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Pankek Tarifi

Malzemeler

2 adet yumurta
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Pişirme aşamasında kullanmak için;

sıvı yağ

Servis önerisi:

Kivi, muz, çilek, reçel, bal, çikolata

Pankek Tarifi 

Pankek yapmak için öncelikle yumurtalar ve şekeri uygun bir karıştırma kabına alarak iyice çırpalım.
Süt, un, kabartma tozu, vanilya ilave çırpma teli ile çırpalım. Siz dilerseniz mikser ile de çırpabilirsiniz. Kek kıvamından biraz daha koyu olacak şekilde hamur hazırlayalım.
Teflon ya da yapışmaz bir tavaya az sıvı yağı dökelim, fırça yardımı ile her tarafına dağıtalım. Sıvı yağı az kullanmak pankek yapmanın püf noktalarındandır. Dilerseniz peçete ile de tavaya dağıtabilirsiniz.
1 büyük kaşık hamur dökülerek hamurun kendi kendine yayılmasını bekleyelim.
Üzeri göz göz olmaya başlayan pankeklerimizi spatula yardımı ile ters çevirelim. Diğer taraflarını da pişirelim.
Her iki tarafı da pişen pankeklerimizi servis tabağına alalım.
Üzerine  pudra şekeri serpilerek zevkinize göre muz, kivi, çilek, çikolata, bal, sürülebilir çikolata, reçel ile servis edebilirsiniz.

Bu kolay pankek tarifi ile kahvaltılarınızı bir üst seviyeye taşıyın. Kabarık ve yumuşacık pankeklerle sabahlarınız daha keyifli geçecek. Herkesin beğenisini kazanacak bu tarifi deneyin, kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezi haline gelecektir. Şimdi mutfakta harikalar yaratma zamanı!