Van'da 27 Eylül'den bu yana kayıp olan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş hala bulunamadı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1. sınıf öğrencisi olan Rojin, çakıl taşı toplamak için Van Gölü sahiline gittikten sonra kendisinden haber alınamadı. Ailesi ve yetkililer, 17 gündür arama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Rojin Kabaiş Bulundu Mu?
Maalesef Rojin Kabaiş henüz bulunamadı. Genç kız, en son kaldığı yurttan ayrılıp Van Gölü sahiline gitmişti. O günden bu yana kayıp olan Rojin’i arama çalışmaları, hem karada hem de gölün derinliklerinde sürdürülüyor. Bölgede AFAD, Sahil Güvenlik ve Jandarma ekipleri geniş kapsamlı bir arama yapıyor.

Perihan Savaş: 13 yaşında çocuk gelin olarak yaşadığı travmayı anlattı Perihan Savaş: 13 yaşında çocuk gelin olarak yaşadığı travmayı anlattı

Son Bilgiler:
Yapılan aramalarda Rojin’e ait olduğu düşünülen bazı eşyalar bulundu. Cep telefonu, kulaklığı ve eşarbı, Van Gölü sahilinde yapılan arama çalışmaları sırasında ekipler tarafından tespit edildi. Su altı görüntüleme cihazları kullanılarak gölün derinliklerinde de aramalar devam ediyor.

Arama Çalışmaları Sürüyor
Ekipler, Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Gemi Adamları ve Seyir Hizmetleri Büro Amirliği ile AFAD'ın katılımıyla arama çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bölge, su altı ve kıyı taraması yapılarak titizlikle inceleniyor.