Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Rojin Kabaiş’in kaybolmasıyla ilgili arama çalışmaları devam ederken, genç kızdan yeni bir iz ihtimali ortaya çıktı. 27 Eylül'de çakıl taşı toplamak için sahile gideceğini söyleyerek evden ayrılan Rojin Kabaiş’ten o tarihten bu yana haber alınamıyor. Ekipler, arama çalışmalarını Van Gölü çevresinde ve gölün derinliklerinde yoğunlaştırmış durumda.

Kayıp Rojin'den Yeni İz

Rojin'in sahilde cep telefonu, kulaklığı ve kekinin bulunmasının ardından, ekipler arama çalışmalarını hızlandırdı. Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve AFAD ekipleri, su altı görüntüleme cihazları ile gölün derinliklerini tarıyor. Çalışmalar, Van Gölü kıyısındaki sazlık alanlar, metruk yapılar ve çevre bölgelerde devam ediyor.

Kadavra Köpeği Tepki Verdi

Arama sırasında kadavra köpeği, kampüs sahilinde bir bölgede tepki verdi. Bu tepkinin ardından ekipler metal detektörleriyle o bölgeyi santim santim taradı ve bazı noktalarda kazı yapıldı. Ancak şu ana kadar Rojin Kabaiş’e ait kesin bir bulguya ulaşılamadı. Arama çalışmaları halen devam ediyor.

Türkiye'yi sarsan Semih Çelik cinayeti: İkbal Uzuner’in telefon şifresi çözüldü! Cinayetten dakikalar önce bakın ne yapmış Türkiye'yi sarsan Semih Çelik cinayeti: İkbal Uzuner’in telefon şifresi çözüldü! Cinayetten dakikalar önce bakın ne yapmış

Aile ve Tüm Türkiye Bekleyişte

Rojin Kabaiş’in ailesi ve yakınları, büyük bir umutla kızlarından gelecek haberi beklerken, Van Gölü kıyısında yapılan çalışmalar Türkiye’nin dört bir yanında da ilgiyle takip ediliyor.