Van'da, 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in kaybolması üzerine başlatılan arama çalışmaları sürüyor. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi olan Kabaiş, 27 Eylül'de çakıl taşı toplamak amacıyla sahile gitmek üzere evinden ayrılmış, ancak o günden sonra kendisinden haber alınamamıştı. Ailesi ve arkadaşları büyük bir endişe içinde genç kadından gelecek haberi beklerken, güvenlik güçleri ve arama ekipleri Kabaiş'i bulmak için yoğun bir çaba harcıyor.

Arama Çalışmalarında Son Durum
Van Valiliği koordinesinde başlatılan arama çalışmalarında 217 personelden oluşan 52 ekip görev yapıyor. Aramalarda Sahil Güvenlik, jandarma, AFAD ve sivil toplum kuruluşları yer alıyor. Van Gölü'nün derinliklerinde ve kıyı şeridinde yapılan aramalarda 5 gemi, 4 bot, jetskiler ve sonar cihazları kullanılıyor. Çanakkale ve Samsun'dan getirilen gelişmiş sonar cihazlarıyla gölün altı detaylı olarak taranıyor. Ayrıca iki helikopter ve bir insansız hava aracı (İHA) da havadan destek sağlıyor.

Son olarak, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın sosyal medya paylaşımında belirttiği gibi, Kabaiş’e ait olduğu düşünülen başörtüsü bulundu. Bu gelişmenin ardından arama çalışmaları, özellikle başörtüsünün bulunduğu alana yoğunlaştı. Bölgedeki metruk binalar ve sazlıklar titizlikle inceleniyor. Ancak tüm bu çabalara rağmen Rojin Kabaiş hala bulunamadı.

Rojin Kabaiş’in Kayboluşu
Kabaiş’in kaybolduğu gün, arkadaşlarına sahile çakıl taşı toplamak için gideceğini bildirdiği öğrenildi. Arama çalışmalarında genç kadına ait cep telefonu ve kulaklık da sahil kenarında bulundu. Bu eşyalar, aramaların odak noktasını oluşturuyor. Van Gölü çevresinde gece gündüz devam eden çalışmalar sonucunda Kabaiş’in izine rastlanabilmesi için tüm imkanlar seferber edilmiş durumda.

Hasta olmaktan kurtulmanın doğal yolları! Karaciğerinizi doğal yollarla temizlemek için 1 kaşık zeytinyağı ve limon yöntemi Hasta olmaktan kurtulmanın doğal yolları! Karaciğerinizi doğal yollarla temizlemek için 1 kaşık zeytinyağı ve limon yöntemi

Arama Çalışmaları Devam Ediyor
Kayıp Rojin Kabaiş’in ailesi ve yakınları, genç kadının bir an önce bulunması için umutla bekleyişlerini sürdürüyor. Van Valiliği, arama çalışmalarının sonuca ulaşana kadar aralıksız süreceğini belirtti. Tüm ekipler, Van Gölü ve çevresinde çalışmalarına büyük bir titizlikle devam ediyor.