Türkiye’de son yıllarda mevsimlerin belirgin çizgileri kaybolmuş durumda. Küresel ısınma ve iklim krizi nedeniyle mevsimlerin ne zaman başladığını anlamak giderek zorlaşıyor. Ekim ayının ortasına gelmiş olmamıza rağmen, beklenen yağışlar henüz başlamadı ve hava sıcaklıkları hâlâ yüksek seyrediyor. Ancak Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen’den kar severleri sevindirecek bir haber geldi.

Kış Havası Geliyor, Kar İçin Net Tarih Verildi

Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Türkiye'nin beklediği kış havasının önümüzdeki hafta geleceğini duyurdu. Şen, hava sıcaklıklarının 10 derece birden düşeceğini belirterek, “Kışlıkları çıkartmanın, sobaları hazırlamanın vakti geldi” dedi. Türkiye genelinde, perşembe gününden itibaren kış havasının etkili olacağını belirten Şen, özellikle Anadolu’nun yüksek kesimlerinde kar yağışı beklendiğini açıkladı.

Sıcaklıklar 10 Derece Birden Düşecek

Orhan Şen, önümüzdeki hafta perşembe gününden itibaren Türkiye genelinde hava sıcaklıklarında ciddi bir düşüş yaşanacağını duyurdu. “Türkiye’nin tamamında önümüzdeki haftanın ikinci yarısından itibaren kış havası hakim olacak. Sıcaklıklar yağışlarla birlikte 10 derece birden düşecek,” ifadelerini kullanan Şen, kar yağışının da artık kapıda olduğunu belirtti.

Türkiye'yi sarsan Semih Çelik cinayeti: İkbal Uzuner’in telefon şifresi çözüldü! Cinayetten dakikalar önce bakın ne yapmış Türkiye'yi sarsan Semih Çelik cinayeti: İkbal Uzuner’in telefon şifresi çözüldü! Cinayetten dakikalar önce bakın ne yapmış

Anadolu’da Kar Yağışı Başlayacak

Açıklamalarına Anadolu’ya yönelik kar uyarısıyla devam eden Prof. Dr. Orhan Şen, “Perşembeden itibaren kışa dönük sonbahar havası geliyor. Anadolu’nun dağlarına kar yağacak. Önümüzdeki hafta sonu Anadolu’da kar yağışı görülecek,” diyerek kar yağışının özellikle dağlık alanlarda etkili olacağını belirtti.

Meteoroloji uzmanlarından gelen bu uyarılarla birlikte Türkiye’de kış mevsimi hazırlıkları hız kazanacak gibi görünüyor. Özellikle soğuk hava ve kar yağışı beklenen bölgelerde yaşayan vatandaşların bu uyarılara dikkat etmesi ve önlemlerini alması gerektiği vurgulanıyor.