Sabah kahvaltılarınızı şenlendirecek, yumuşacık ve puf puf mini bazlama tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Adım adım anlattığımız bu tarifle, sofralarınıza nefis bir lezzet katabilirsiniz.

Misafirlerinizi şaşırtacak, ailecek bayılacağınız bir kahvaltı için mini bazlama tarifimiz tam size göre. Yoğurt ve süt ile zenginleştirilmiş bu tarifle, herkesin beğenisini kazanacaksınız.

Evde pratik ve lezzetli bir kahvaltı hazırlamak isteyenler için mükemmel bir önerimiz var: Mini bazlama! Bu tarifle, sabah kahvaltılarınızı puf puf bazlamalarla taçlandırabilirsiniz.

MALZEMELER

1 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı yoğurt
5- 5,5 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker

Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu Aşçıların sırrı ortaya çıktı! Bir de böyle deneyin: Yeşil fasulyeyi çok daha lezzetli hale getirmenin pratik yolu

TARİF

Un hariç bütün malzemeleri bir araya getirin ve güzelce karıştırın.
Azar azar unu ekleyin ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı.
Hamur kıvama gelince 30 dakika oda sıcaklığında üzeri nemli bir bezle örtülü bir şekilde mayalanması için bekletin.
Tezgahı hafif unlayın. Mayalanan hamuru merdane yardımıyla açın.
Su bardağının ağzıyla halka halka şekil verin.
Yağsız tavada önlü arkalı önlü bir şekilde kapağı kapalı olarak pişirin.
Her iki tarafının da eşit olarak piştiğinden emin olun.
Ardından ocaktan alıp sıcak sıcak servis edin.

Mini bazlamalarınızı hazırlayıp, sıcak sıcak servis ettikten sonra, bu enfes lezzeti sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Afiyet olsun!