Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz sarımsaklı ekmek tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz! Bu tarifle misafirlerinizi şaşırtacak, sofralarınıza lezzet katacak ve herkesin beğenisini kazanacak nefis bir ekmek yapabilirsiniz.

Lezzetli ve pratik bir sarımsaklı ekmek tarifi mi arıyorsunuz? Bu tarif tam size göre! Yumuşak hamuru ve enfes sarımsak sosu ile evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle sofralarınıza farklı bir lezzet katın.

Misafirlerinizi etkilemek ve sofralarınıza lezzet katmak istiyorsanız, bu sarımsaklı ekmek tarifi tam size göre! Adım adım, kolayca yapabileceğiniz bu tarifle hem görsel hem de lezzet açısından harikalar yaratabilirsiniz.

MasterChef kim elendi? İşte bu hafta yarışmaya veda eden isim MasterChef kim elendi? İşte bu hafta yarışmaya veda eden isim

MALZEMELER

1 baget ekmek
Sürmek için:
2 yemek kaşığı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı

Üstü için:

2 su bardağı rendelenmiş kaşar
4-5 diş sarımsak
1 avuç maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çimdik tuz
Karabiber, kekik ve biberiye

TARİF

Baget ekmeğini ortadan ikiye ayırın sonra tekrar yarıya kesin.
Zeytinyağı ve sütü karıştırın. Bir fırça yardımıyla ekmeklerin hamur olan taraflarına sürme işlemi gerçekleştirin.
Bir kaba tuz ve karabiberi alıp içine sarımsakları rendeleyip koyun. Ardından zeytinyağını ekleyin.
Maydanozları da ince ince kayıp üzerine koyun.
Arzu ettiğiniz kadarıyla biberiye ve kekik ekleyin. Ardından kaşar peynirini koyun.
Bu karışımı ekmek dilimlerinin üzerine ekleyin.
Ekmekleri fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 12 dakika kadar pişirin.
Daha sonra servis edin.

Afiyet olsun! Bu tarifle evinizde yapabileceğiniz en lezzetli sarımsaklı ekmeği hazırlamış oldunuz. Hem kolay hem de nefis bu tarif, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Deneyen herkesin bayılacağı bu sarımsaklı ekmekle misafirlerinizi şaşırtabilir, ailecek keyifli anlar geçirebilirsiniz.