Mayasız poğaça, yoğurma ve bekletme gerektirmeyen hızlı bir tariftir. İç malzemesini damak tadınıza göre değiştirerek, her öğün için uygun lezzetli atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz.

Çay saati ya da kahvaltı için ideal olan mayasız poğaça tarifi, kısa sürede hazırlanır ve mükemmel sonuçlar verir. Bu basit adımlarla kısa sürede nefis poğaçalar yapabilirsiniz.

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Kısa sürede hazırlanan ve lezzetiyle herkesi etkileyen mayasız poğaça, pratik tarifler arasında yer alır. Hem hafif hem de doyurucu bu poğaçalar, herkesin beğenisini kazanacak.

MALZEMELER

İçi için:

1 kase ufalanmış beyaz peynir

Hamuru için:

Yarım bardak yağ
Yarım bardak süt
1 yumurta
50 gram tereyağı
3 bardak un
2 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu

Üzerine:

1 yumurtanın sarısı
Çörek otu
Susam

TARİF

Hamur malzemelerini geniş bir kapta karıştırın ve yoğurun.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hamurdan aldığınız parçaları içlerine peynir yerleştirerek dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
Çörek otu ve susam serpin.
Sıcak fırında 180 derece 20 dakika kadar pişirin.