Mis gibi ıspanak ve eriyen peynirin birleştiği bu çıtır börek tarifi, mutfakta geçireceğiniz en keyifli zamanların kapısını aralayacak. İşte evde çıtır çıtır ıspanaklı börek yapmanın en pratik yolu!

Bu enfes ıspanaklı börek, her ısırıkta damaklarınızı şenlendirecek. Kolay ve pratik adımlarla, çıtır dış yüzeyi ve zengin iç harcıyla unutulmaz börekler yaratın.

Çıtır çıtır ıspanaklı börek yapmanın sırları bu tarifte saklı. Evde kolayca yapabileceğiniz bu börek, sofralarınızın baş tacı olacak. İşte mutfakta çıtır bir devrim yaratmanın yolu!

ISPANAKLI BÖREK MALZEMELERİ

5 yufka
1 kilo ıspanak
2 adet yumurta
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
100 gram kaşar peyniri
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Susam

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

ISPANAKLI BÖREK YAPILIŞI

Önce soğanlar ince şeritler halinde doğranır. Doğranan soğan tencerenin içine konur. Tencerenin içerisinde önceden kızdırılmış zeytinyağı bulunmaktadır. Soğanlar zeytinyağıyla birlikte pembeleşene kadar kavrulur.
Sarımsaklar iyice ezilir. Hiç doğramadan zeytinyağının içerisinde kavrulabilir. Ardından çıkartılır ve böylelikle kokusunu katmış olur.
Onlar pişerken diğer yandan peynir rendelenir. Arzu edilirse yağlı lor peyniri, beyaz peyniri gibi peynirler de kullanılabilir.
Başka bir kabın içerisinde böreğin iç harcı hazırlanır. Ispanaklar kaba dökülür. Yumurtanın bir tanesi kırılarak içine dökülür. Tuz ve karabiber atılır. Kırmızı pul biber eklenir. Üzerine zeytinyağı dökülür, rendelenmiş peynir eklenir. Bütün malzemeler karıştırılır.
Soğan soğuması için başka bir kaba alınır. O arada da yufka hazırlanır.
Soğan, ıspanağın üzerine dökülür ve iç harç hazırlanır.
Taze yufka kullanmaya özen gösterilmelidir. Yufkanın içerisine zeytinyağı sürülür. İki kat yufka birbirinin üzerine kapatılır. Ardından içerisine börek harcı yerleştirilir. İki ucu dışarıya taşmaması için kıvrılır. Bu şekilde sarılmaya başlanır.
Yufkanın konulacağı tepsinin tabanı ve kenarları yağlanır. Ardından sarılmış yufka tepsinin içerisine yerleştirilir.
Yufkanın üzerine fırça yardımıyla yumurta sürülür. Susam serpiştirerek süsleyebilirsiniz. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırına konur. 30 - 40 dakika arasında pişirilir.
Börek servise hazırdır. 

Bu ıspanaklı börek tarifi ile mutfakta gerçek bir ustalık sergileyin. Her bir yufkanın arasında saklı ıspanak ve peynir harmanı, sofralarınıza hem sağlık hem de lezzet katacak. Bu tarifi deneyerek misafirlerinizi ve ailenizi lezzetli bir serüvene çıkarın. Çıtır çıtır böreklerinizi pişirin, servis yapın ve herkesin bu eşsiz lezzeti konuşmasını izleyin!