Kremasıyla dillere destan, Polonya'nın ünlü tatlısı Karpatka'yı evinizde yapmaya ne dersiniz? Bu basit tarifle, herkesin favorisi olmaya aday bu tatlıyı kolayca yapabilirsiniz. Hem göze hem damağa hitap eden Karpatka, misafirlerinizi de büyüleyecek.

Evde lezzetli bir tatlı denemek isteyenler için Karpatka, ideal bir seçenek. Polonya mutfak sanatının bu incisi, kremalı yapısıyla sizi ve sevdiklerinizi etkileyecek. İşte, ev yapımı Karpatka tarifi ve püf noktaları!

Polonya'nın meşhur tatlısı Karpatka, ev yapımı tatlılar arasında fark yaratıyor. Bu özel ve hafif tatlı, adımları takip ederek kolayca yapılabilir. Kreması ve hafif yapısıyla Karpatka, her öğün sonrası için mükemmel bir seçim.

POLONYA'NIN MEŞHUR KARPATKA TATLISI TARİFİ

Malzemeler:

Hamuru için:

1 su bardağı su (+1/4 su bardağı)

1 su bardağı un (+1/4 su bardağı)

125 gram tereyağı

1 çay kaşığı kabartma tozu

5 adet yumurta

1/4 çay kaşığı tuz

Kreması için:

2,5 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı nişasta

1 yemek kaşığı un

2 paket vanilin

3 adet yumurta sarısı

125 gram tereyağı

Üzeri için:

2 yemek kaşığı pudra şekeri

POLONYA'NIN MEŞHUR KARPATKA TATLISI NASIL YAPILIR?

Önce hamuru için suyu, tereyağını ve tuzu orta ateşte pişirip kaynar bir hale getirin. Sonra altını biraz kısıp ununu azar azar ekleyin ve sürekli karıştırarak hamuru pişirin. 5 dakika içinde pişecek.

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

Hamuru soğutmak için başka bir kabın içerisine alın ve soğumaya bırakın.

İyice soğuyan hamura yumurtaları bir bir ekleyerek iyice karıştırın.

Hamurun yarısını yağlı kağıt serili kelepçeli bir pişirim kabına ekleyin ve biraz sallayın.

190 derecede ısıttığınız fırında 30 dakika kadar pişirin. İlk kısmı kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın ikinci yarısını da aynı şekilde pişirip soğutun.

Krema için tereyağı dışındaki tüm malzemeleri iyice karıştırarak ocakta pişirin ce muhallebi kıvamı alınca altını kapatın. Üzerini kapatıp soğutun

Oda sıcaklığında beklemiş tereyağını iyice çırpın ve kremaya ekleyin. Kalıba pişirdiğiniz hamurlardan birini koyun.

Kremayı dökün ve yayın ve diğer hamuru da sandviç yapar gibi üzerine kapatın.

Pastanızı en az 4-6 saat buzdolabında dinlendirin. Üzerine pudra şekeri serperek ve dilimleyerek servis edin.

Karpatka, Polonya'nın meşhur tatlısı olarak bilinir ve kremalı, hafif yapısıyla damakları şenlendirir. Bu tatlı, özel günlerinizde veya günlük çay saatlerinizde harika bir seçenek olabilir. Kendi mutfağınızda, adım adım takip edeceğiniz bu tarifle, Polonya'nın eşsiz lezzetlerinden birini sofralarınıza taşıyabilirsiniz. Hem yapımı pratik hem de lezzetiyle unutulmaz olan Karpatka, tatlı severlerin yeni favorisi olmaya aday. Şimdi bu özel lezzeti deneyin ve tatlı anlarınızı tatlandırın. Afiyet olsun!