Yemek

Polonya mutfağından damak çatlatan Karpatka tarifi

Polonya mutfağına ait bir tatlı olan karpatka, un, su, yumurta gibi temel malzemelerle hazırlanıyor. İçinde ahududu da bulunan bu tarif, görüntüsü ve akışkan kıvamıyla deneyenlerden tam puan alıyor. Karpatka, vanilyalı sütlü puding veya muhallebi ile doldurulmuş bir tatlıdır. Pişmiş halinin üzerine pudra şekeri eklenerek de servis edilebilir. Yüksek kalorili bir tatlı olduğu için ölçülü tüketilmesinde fayda var.

Abone Ol

Malzemeler

Hamuru için:

1 su bardağı un
1 su bardağı su
5 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
125 gram...

{ "vars": { "GA4_MEASUREMENT_ID": "G-FCFPDN57CE", "GA4_ENDPOINT_HOSTNAME": "www.google-analytics.com", "GOOGLE_CONSENT_ENABLED": false, "WEBVITALS_TRACKING": true, "PERFORMANCE_TIMING_TRACKING": true, "DEFAULT_PAGEVIEW_ENABLED": true, "SEND_DOUBLECLICK_BEACON": false, "DISABLE_REGIONAL_DATA_COLLECTION": false, "ENHANCED_MEASUREMENT_SCROLL": false } }