Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Malzemeler

Hamuru için:

1 su bardağı un
1 su bardağı su
5 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
125 gram tereyağı

Kreması için:

1 yemek kaşığı un
2.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
125 gram tereyağı
3 adet yumurta sarısı
2 paket vanilin
10-15 adet ahududu

Üzeri için:

2 yemek kaşığı pudra şekeri

Hazırlanışı

Hamur Hazırlama: Karpatkanın hamurunu hazırlamak için küçük bir tencereye su, tuz ve tereyağını koyarak kaynatın. Su kaynar hale geldiğinde içerisine unu ekleyin ve topaklar gidene kadar karıştırın. Hamuru pişirdikten sonra başka bir kaba alın ve soğuması için bekletin.
Hamuru Karıştırma: Hamur ılımaya başladığında kabartma tozu ve yumurtaları tek tek ilave edin. Hamuru güzelce karıştırdıktan sonra ikiye bölün. Yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba hamurun yarısını alın ve yayın. Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında yaklaşık 30 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin. Hamur piştiğinde kalıptan çıkartın ve kenara alıp oda sıcaklığında soğutun. Bu esnada diğer hamuru kelepçeli kalıba yerleştirin ve pişirin.
Krema Hazırlama: Tereyağı ve ahududu dışında kalan malzemeleri tencereye aktarın. Orta ateşte muhallebi kıvamı alana kadar, sürekli çırparak pişirin. Kremanın üzerini streç film ile örtün ve kenara alarak soğutun.
Tereyağı Ekleyin: Oda sıcaklığındaki tereyağını bir kasede çırpın. Daha sonra kremanın içerisine yavaş yavaş dökerek karıştırın ve pürüzsüz bir kıvam elde edin.
Tatlıyı Hazırlama: İlk pişirdiğiniz hamuru kelepçeli kalıbın içerisine alın. Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve her tarafa yayın. En üst kısma ahududuları yerleştirin. Diğer hamuru üzerine kapatın ve hafifçe bastırın.
Soğutma ve Servis: Hazırladığınız karpatka tatlısını buzdolabında en az 3 saat dinlendirin. Krema sertleştiğinde kalıbı çıkartın. Karpatka pastasını dilimledikten sonra üzerine pudra şekeri serpiştirerek servis edin.
Afiyet olsun!

İpuçları
Daha zengin bir lezzet için, krema içine limon kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz.
Hamuru pişirirken fırını önceden ısıtmak, tatlınızın daha iyi kabarmasını sağlar.
Ahududu yerine çilek veya böğürtlen kullanarak farklı tatlar deneyebilirsiniz.