Çay saatlerinizi ve kahvaltılarınızı şenlendirecek bir tarif arıyorsanız, sıvı yağlı gevrek poğaça tarifi tam size göre! Kolay yapımı ve eşsiz lezzetiyle herkesin beğenisini kazanacak bu poğaça, sofralarınıza yeni bir tat katacak. İşte tarifi ve tüm püf noktaları...

Kahvaltıda her zaman aynı şeylerden sıkıldıysanız, işte size harika bir alternatif: Sıvı yağlı gevrek poğaça! Bu basit ve lezzetli tarifle sabahlarınız şenlenecek ve kahvaltılarınız daha keyifli hale gelecek. Hem pratik hem de leziz bu tarifi hemen deneyin!

Evde kolayca yapabileceğiniz sıvı yağlı gevrek poğaça tarifi ile kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi şenlendirin! Dışı çıtır içi yumuşacık bu poğaçalar, herkesin beğenisini kazanacak. İşte adım adım sıvı yağlı gevrek poğaça tarifi ve püf noktaları...

Malzemeler

2 adet yumurta (1'inin sarısını poğaçaların üstüne sürmek için ayırın)
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un (yoğurma sırasında un yanınızda bulunsun)
1 çay kaşığı tuz (isteğe bağlı artırabilirsiniz)
1 paket kabartma tozu
Çörek otu
Susam
1 kalıp beyaz peynir
Yarım demet maydanoz

Hazırlanışı

İç Harcın Hazırlığı:

Çatalla ezdiğiniz peynire, ince ince doğradığınız maydanozları ekleyip karıştırın.
İsterseniz kırmızı pul biber gibi başka tatlandırıcılar da ekleyebilirsiniz.

Hamurun Hazırlığı:

Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo Masterchef Hamsiköy sütlacı yapımı! Hamsiköy sütlacına lezzet katan tüyo

Hamur yoğuracağınız kaba sıvı yağ, yoğurt, 1 yumurta ve 1 yumurtanın beyazını koyup karıştırın.
Un, kabartma tozu ve tuzu eleyerek yoğurma kabına ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur haline gelene kadar yoğurun.

Şekillendirme ve Doldurma:

Cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp, avuçlarınızın arasında yuvarlayın ve bastırarak açın.
İçine peynirli harçtan koyup yarım ay şeklinde kapatın, pişerken açılmaması için kenarlarını iyice bastırın.

Pişirme:

Hazırladığınız poğaçaları, içine yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
Ayırdığınız yumurta sarısını çatalla iyice çırparak, bir fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürün.
Susam ya da çörek otu serpin.
180 derece fırında, kızarana kadar pişirin.

Püf Noktaları

Sıvı Yağ: Sıvı yağ ile yapılan poğaçalar, katı yağlarla yapılanlara nazaran daha gevrek olurlar.
Oda Sıcaklığı: Kullandığınız tüm malzemeler, özellikle de yumurtanın oda sıcaklığında olması, daha iyi bir sonuç almanızı sağlar.
Pratik Yöntem: Hamuru eşit iki parçaya bölün ve her bir parçayı hafifçe unladığınız tezgahınızda, merdaneyle istediğiniz boyutta inceltin. Bir kenarına iç malzemesini boydan boya yerleştirip, çok da sıkmadan rulo haline getirin. Diğer parça hamura da aynı işlemi uygulayıp, üzerlerine yumurta sarısı sürüp pişirin. Fırından çıkarıp ilk sıcağının çıkmasını bekleyin ve dilimleyerek servis edin.

Sıvı yağın verdiği eşsiz gevreklikle hazırlanan bu poğaça tarifi, kahvaltılarınızın ve çay saatlerinizin yıldızı olmaya aday. Hem kolay, hem de oldukça lezzetli bu tarifle, evde poğaça yapmanın keyfini çıkarın. Deneyin ve farkı hissedin. Afiyet olsun!