Bu puf puf kabaran poğaça tarifi, hem pratik hem de lezzetli sonuçlar veriyor. Ev yapımı poğaçalarınızla misafirlerinizi şımartmaya hazır olun!

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Pofuduk poğaça, büyük küçük herkesin sevdiği, doyurucu ve lezzetli bir seçenek. İşte bu harika tarifi evinizde denemeniz için tüm detaylar...

Kendi ev yapımı poğaçalarınızla kahvaltı ve çay saatlerini daha da özel kılın. Yumuşacık ve lezzetli poğaçalar için gereken malzemeler ve tarif burada!

YUMUŞACIK POĞAÇA TARİFİ

MALZEMELER

Hamuru için:
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı instant maya
4 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta beyazı
5,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tuz
200 gram kaşar peyniri (küp doğranmış)

Üzeri için:

2 adet yumurta sarısı
1,5 yemek kaşığı susam

TARİF

Geniş bir kasede ılık süt, maya ve şekeri karıştırın ve 5 dakika bekletin.
Üzerine ılık su, sıvı yağ ve yumurta beyazını ekleyip güzelce karıştırın.
Son olarak un ve tuzunu ilave edip yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hazırladığınız hamurun üzerini temiz bir bez ile örtüp oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın.
Mayalanmış olan hamuru 20 eşit bezeye bölün.
Bezeleri yuvarlayıp elinizle yassılaştırın ve ortasına kaşar peyniri ekleyip top haline getirin.
Hazırladığınız poğaçaları pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin. Daha yumuşak ve dolgulu poğaçalar için 10-15 dakika da tepside mayalandırabilirsiniz. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpiştirin.
185 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Pofuduk poğaçalarınız hazır.

Pofuduk poğaça tarifimizle, kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. Bu kolay ve pratik tarif, herkes tarafından sevilerek tüketilecek ve sofralarınıza yeni bir tat katacak. Deneyin ve bu lezzetli deneyimin tadını çıkarın!