Rize'nin geleneksel tatlılarından biri olan Pepeçura, sadece birkaç malzeme ile kısa sürede hazırlanıyor. İşte bu eşsiz lezzeti evinizde deneyebilmeniz için detaylı tarif

Üzüm ve şekerle hazırlanan bir tatlı olan pepeçura hem basit hem de lezzetli. Birkaç malzemeyle yapılan bu tatlıyı hazırlamak için 5 dakika gibi kısa bir süre yeterli! İşte şipşak hazırlanan üzümlü pepeçura tatlısı malzemeleri ve tarifi!

Az malzeme ile kolay hazırlanan bir tatlı tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Pepeçura tatlısı tam size göre! Bu tatlı özellikle Rize'ye özgü kokulu üzümle hazırlanır. Kokulu üzümü bulamazsanız ince kabuklu, siyah üzüm kullanabilirsiniz.İşte şipşak hazırlanan üzümlü pepeçura tatlısı malzemeleri ve tarifi!

Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır? Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır?

MALZEMELER

1 kg siyah üzüm
6 su bardağı su
2 çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı mısır nişasta
Yarım çay bardağı mısır unu

TARİF

Üzümü ve suyu beraber kaynatın.
Ilındıktan sonra süzün.
4-5 bardak üzüm suyunu tencereye alın.
Üzerine nişastayı, unu, şekeri ilave edin ve karıştırın.
Ocağın üzerine alıp karıştırarak pişirin.
Pişen tatlıyı kaselere alın.
Soğuması için bekleyin. Ardından servis edin.
Afiyet olsun...