Masterchef Lahmacun tarifi! Çıtır çıtır lahmacun nasıl yapılır? Masterchef Lahmacun tarifi! Çıtır çıtır lahmacun nasıl yapılır?

Hafif ve lezzetli bir salata tarifi arıyorsanız, yoğurtlu patates salatası tam size göre. Bu tarifle, klasik salatalardan sıkılanlara farklı bir lezzet sunabilirsiniz. İşte adım adım yoğurtlu patates salatası yapımı.

Yoğurtlu patates salatası, hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek olarak sofralarınızda yerini alacak. Patates ve yoğurdun mükemmel uyumunu bu tarifle keşfedin. İşte, kolayca hazırlayabileceğiniz yoğurtlu patates salatası tarifi.

Patates salatasının en lezzetli haliyle tanışmaya hazır mısınız? Yoğurtlu patates salatası, misafirlerinizi şaşırtacak ve sofralarınıza renk katacak bir tarif. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu salata, favoriniz olacak.

MALZEMELER

2 adet orta boy patates
150 gr. yoğurt
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı pul biber
1 çay bardağı konserve bezelye
2 adet kornişon turşu
100 gr. zeytinyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz

TARİF

Patatesler soyulur ve küp küp doğranıp haşlanır. Ardından soğutmak için kenara alınır.
Kornişon turşu küçük küp şekilde doğranır ve avuç içinde sıkılarak suyu azaltılır.
Patatesler 50 gr. zeytinyağı, bezelye, kornişon turşu, pul biber ve tuzun yarısı ile karıştırılıp tabağa alınır.
1 diş sarımsak ezilerek ince doğranır ve yoğurt ile karıştırılır. Kalan tuz da yoğurda eklenir ve biraz daha karıştırdıktan sonra tabakta yer alan patatesin üzerine yayılarak dökülür.
Kalan zeytinyağı ocakta iyice ısıtılır ve çok sıcakken içerisine nane atılıp yoğurtlu patatesin üzerine gezdirilir.

Yoğurtlu patates salatası tarifimizi uygulayarak, lezzetli ve hafif bir salata hazırlayabilirsiniz. Misafirlerinizi şaşırtacak bu tarifle sofralarınızı şenlendirin. Afiyet olsun!