Patatesli bazlama, Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Bu detaylı rehber ile evde kendi patatesli bazlamanızı yapabilir, tüm ailenize lezzetli bir kahvaltı sunabilirsiniz.

Evinizde pratik malzemelerle harikalar yaratmaya ne dersiniz? İşte adım adım patatesli bazlama yapımı, hem lezzetli hem de doyurucu!

Sofralarınızı zenginleştirecek patatesli bazlama tarifiyle tanışın. Bu basit ve lezzetli tarif, herkesin beğenisini kazanacak ve kahvaltılarınızı bir üst seviyeye taşıyacak.

Patatesli Bazlama Tarifi için Malzemeler

Süt yerine bunu koyduğunuzda poğalarınız kabarmaya doymuyor: Tepsiye sığmayan poğaça tarifi Süt yerine bunu koyduğunuzda poğalarınız kabarmaya doymuyor: Tepsiye sığmayan poğaça tarifi

hamuru için;

1 su bardağı ılık süt
yarım su bardağı ılık su
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
yaklaşık 4-5 su bardağı un

i̇çi için;

4-5 adet haşlanmış patates
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
1 adet soğan
1 çay kaşığı pul biber
karabiber
tuz

üzeri için;

tereyağı

Patatesli Bazlama Nasıl Yapılır?

Öncelikle patatesleri haşlamak için tencereye alın. Daha sonra yoğurma kabına maya, şekeri, ılık suyu ve sütü koyup karıştırın ve 5 dakika bekletin.
Ardından diğer malzemeleri ve unu kontrollü olarak ekleyerek ele yapışan yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üzerini örtün ve yarım saat mayalandırın.
Mayalanan hamuru bezelere ayırın. Bir tavaya doğranmış soğanı koyun, üzerine sıvı yağ dökün ve kavurun. Baharatları ve ezilmiş patatesleri ekleyin.
Her bir bezenin ortasına patatesli harçtan koyun ve kenarlarını toplayarak beze şekli verin. Bütün bezeleri oklavayla yavaşça açın.
Orta derece ısıya sahip bir tavada bezeleri arkalı önlü pişirin. En son üzerine tereyağı sürün.

Patatesli bazlama tarifi ile sofralarınıza sıcacık ve lezzetli bir dokunuş katın. Bu tarif, hem pratik hem de oldukça doyurucudur. Her lokmada patatesin ve baharatların harmonisini hissedeceğiniz bu bazlama, kahvaltı ve çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Deneyin ve lezzetin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi