Evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve tadına doyamayacağınız 3-2-1 Poğaça tarifi, çay saatlerinizin ve sabah kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olmaya aday. İşte adım adım 3-2-1 Poğaça yapımı!

Komşularınızın kıskançlıkla bakacağı, herkesin bayılacağı bir poğaça tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz. 3-2-1 Poğaça, az malzemeyle mükemmel lezzetler yaratmanızı sağlayacak.

Sadece üç basit adımda hazırlayabileceğiniz 3-2-1 Poğaça tarifi ile mutfakta harikalar yaratabilirsiniz. Hem pratik hem de lezzetli bu poğaça, tüm aile bireylerini mutlu edecek.

3-2-1 Poğaça Tarifi Malzemeler:

Hamuru için:

2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
3 paket kabartma tozu
4,5 su bardağı un

İçi için:

1 kase istediğiniz bir peynir çeşidi
1/2 demet maydanoz

Üzeri için:

1 çay bardağı galeta unu

Yapılış:

Fırını 180 derecede önceden ısıtın. Yoğurt, sıvı yağ, tuz ve kabartma tozunu bir karıştırma kabında iyice karıştırın.

Unun önce 4 bardak kadarını eleyerek yavaş yavaş hamura ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar unu kontrollü bir şekilde eklemeye devam edin.

Hamuru kapatarak yaklaşık 30 dakika kadar dinlendirin.

Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde toplar koparın ve avucunuzun içinde yassılaştırın. Ortasına hafifçe bastırarak açın.

İç harcı için, peynir ve ince doğranmış maydanozu bir kasede karıştırın. Açtığınız hamurların içine 1-2 yemek kaşığı kadar iç harç ekleyin.

Hamurları sağdan soldan toparlayarak kapatın ve yuvarlayarak şekil verin.

Hazırladığınız poğaçaları galeta ununa bulayın ve fırın kağıdı serili tepsiye aralıklı olarak dizin.

Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak Deneyen bir daha yapıyor! Yufka arasına sürdüğünüz bu malzeme böreğinizi zirveye taşıyacak

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirin, üzerleri güzelce kızardıktan sonra fırından alın.

3-2-1 Poğaça tarifi hazır! Sıcak veya ılık olarak servis edebilir, çayın veya kahvenin yanında afiyetle tüketebilirsiniz.

Püf Noktası:

Unu dikkatli bir şekilde ekleyerek, hamurun kıvamına göre ayarlayın.
Hamurun üzerini kapatarak dinlendirme süresine özen gösterin, bu şekilde poğaçaların daha yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz.
Poğaçaları galeta ununa bulamak, üzerlerinin daha çıtır olmasını sağlayacaktır.

3-2-1 Poğaça tarifi ile çay saatlerinizi ve kahvaltılarınızı taçlandırabilirsiniz. Bu kolay ve lezzetli tarif, herkes tarafından sevilecek ve sizi mutfakta usta yapacak. Deneyin ve lezzetin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!