Evde pastane lezzetlerini yakalamak isteyenler için bayatlamayan poğaça tarifi! Kolay adımlarla, pastane usulü poğaça yapmanın sırlarını keşfedin ve her zaman taze poğaçaların tadını çıkarın.

Bayatlamayan poğaça yapmak artık çok kolay! Pastanelerde satılan poğaçaların taze ve lezzetli kalmasının sırlarını sizler için derledik. İşte adım adım tarif ve önemli ipuçları.

Çocuklarınızın beslenme çantaları ve çay saatleriniz için ideal, bayatlamayan poğaça yapmanın yöntemlerini araştırdık. Bu tarifle, taze ve lezzetli poğaçalar hazırlayabilirsiniz.

Bayatlamayan poğaça tarifi

1 kg un
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
170 ml (1 su bardağı) sıvı yağ
2 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 çorba kaşığı kuru maya
½ yemek kaşığı Tuz
1 yemek kaşığı şeker

Üzeri için:

Yumurta sarısı
Susam yoksa çörek otu da olabilir.

Bayatlamayan poğaça tarifi

Önce poğaçanın yapımına hamurundan başlıyoruz. öncelikle bir kaba ılık suyu döküp içerisinde maya ve şekeri eritiyoruz. Üzerine streç film veya temiz bir bez ile örterek, 5-6 dakika bekletin. Daha sonra üzerine sıvı yağı, yoğurt, tuz ve yumurtayı da koyup iyice karıştırın.
İyice karıştırdıktan sonra üzerine yavaş yavaş un ekleyip, ele yapışan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
Hamurun üzerini temiz bir bez ile örtüp mayalanmaya bırakıyoruz. Hamurun mayalanması için yaklaşık olarak 1 saat yeterli gelecektir.
Mayalanan hamuru tekrardan yoğurarak havasını alın.
Hamurdan parçalar kopartarak istediğiniz şekli verin ve yağlı kağıt serili tepsiye bir birlerine yapışmayacak biçimde dizin.
Tepsiniz dolunca poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürün. Susam veya çörek otu serpin.
Daha önceden 185 derecede ısıttığınız fırına tepsinizi sürün altı ve üstü kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Sadece 20 dakikada hazır: Tereyağlı en kolay Kakaolu Kurabiye tarifi Sadece 20 dakikada hazır: Tereyağlı en kolay Kakaolu Kurabiye tarifi

Bayatlamayan poğaçanın püf noktaları neler?

Mutlaka malzemeleriniz oda ısısında olması gerekiyor.
Hamuru mayalanması için üzerini örtün ve soğuk ortamda bırakmayın.
Poğaçanızı oda sıcaklığında hazırlayın
Süt ve su gibi malzemeler mutlaka ılık olmalı, buzdolabından çıkartır çıkartmaz kullanmayın
Poğaçanızı pişirirken daha önceki pişirme süreleri deneyiminizi kullanın

Bayatlamayan poğaça tarifi ile artık evde pastane tadında poğaçalar yapabilirsiniz. Bu kolay ve pratik tarif, poğaçalarınızın uzun süre taze ve lezzetli kalmasını sağlayacak. Malzemelerin doğru kullanımı ve mayalanma sürelerine dikkat ederek, herkesin bayılacağı poğaçalar hazırlayabilirsiniz. Şimdi bu tarifi deneyin ve evde pastane lezzetlerini yaşayın!

Editör: Haber Merkezi