Evde pastacı kreması yapmak zannedildiği kadar zor değil. Bu rehber, size pastanelerdeki gibi krema yapmanın tüm sırlarını açıklayacak. Artık pasta yaparken dışarıdan alınan kremalara ihtiyacınız kalmayacak.

Pastacı kreması, pastalarınızı sadece lezzetli değil, aynı zamanda görsel olarak da çekici kılar. Bu tarif ile pastalarınız, evde de pastane kalitesinde olacak.

Pasta yapmanın en önemli unsurlarından biri krema. Profesyonel pastacı kreması yaparak, evdeki pastalarınıza lezzet katın. İşte size kolay ve etkili bir rehber.

MALZEMELER

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

1 litre süt
100 gram tereyağı (veya margarin)
3-4 damla vanilya (1 paket vanilin)
50 gram sıvı krema (1/4 su bardağı)
3 adet yumurta
200 gram un (yaklaşık 1.5 su bardağı)
250 gram toz şeker (1+1/4 Su Bardağı)
100 gram kremşanti (arzuya göre eklenebilir)

TARİF

Sütün yarısı, sıvı krema ve vanilyayı ocağa alın ve ısıtın.
Ayrı bir kapta sütün diğer yarısı, şeker, yumurta ve unu iyice çırpın. (topaklanmaması için unu eleyebilirsiniz.)
Ocakta kaynayan sütten biraz yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın.
Daha sonra tüm karışımı ocağa alın ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Soğuması için kenara kaldırın. (+4 derece dolapta bekletin)
Tereyağını mikserde kabartın. İçerisine soğuyan kremayı ekleyin ve karıştırın.
En son isteğe göre çırpılmış kremşantiyi de ekleyin ve karıştırın. +4 derece dolapta 30 dakika kremayı dinlendirin.

Pastacı kreması, pastalarınızın lezzetini artıran muhteşem bir katkıdır. Bu tarif ile evde kolayca pastacı kreması yapabilir, pastalarınıza ve sütlü tatlılarınıza pastane lezzetini getirebilirsiniz. Deneyin ve bu harika lezzeti sevdiklerinizle paylaşın!