Sofralarınızı süsleyecek, misafirlerinizin tarifini isteyeceği bir tatlı arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Pastane usulü şekerpare tarifimiz, evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve sonuçtan gurur duyacağınız bir lezzet vaat ediyor.

Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu Paranız cebinizde kalsın! Evde Kumpir yapmanın en kolay yolu

Pastanelerden alınma gibi görünen ama aslında evde yapılmış şekerparelerle herkesi şaşırtmaya hazır mısınız? Bu tarif, pastane tatlılarını aratmayacak lezzette ev yapımı şekerpareler yapmanız için ihtiyacınız olan her şeyi sunuyor.

MALZEMELER

60 gram oda sıcaklığında margarin
1 adet yumurta
1 adet yumurta akı
1/4 su bardağı pudra şekeri
1/4 su bardağı irmik
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un

Şerbeti İçin:

3 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
5 damla
limon suyu

Üzeri İçin:

1 tutam toz Antep fıstığı
1 adet yumurta sarısı

TARİF

Şerbeti için gerekli olan su ve şekeri bir tencereye alın. Şeker eriyene dek karıştırın ve ardından ocağın altını açıp kaynamaya bırakın.
Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kısık ateşte kaynatın ve ardından limon suyunu da ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Şerbeti ılıklaşması için bir kenara alın.
Hamuru için; yumurtaları, sıvı yağı, margarini, irmiği ve pudra şekerini bir kapta güzelce karıştırın.
Unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın ve kabartma tozu ile vanilyayı da ekleyin.
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edeceksiniz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle yuvarladıktan sonra hafifçe bastırarak oval bir şekil verin. Uçlarını da parmaklarınızla hafifçe sivriltin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Üstlerine yumurta sarısı sürün ve bir çatal yardımıyla şekil verin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri kızarana dek, yaklaşık 17 dakika pişirin.
Şekerpareler fırından çıkar çıkmaz, üstlerine ılıklaşmış olan şerbeti dökün ve şerbeti tamamen çekmeleri için, tepsinin üstünü kapatıp, 1-2 saat bekletin.
Ardından bir servis tabağına alın toz Antep fıstığı ile süsledikten sonra servis edin.

Evde pastane tadında şekerpare yapmak artık hayal değil. Yukarıda verdiğimiz tarif ve püf noktalarıyla, siz de kendi mutfağınızda bu lezzetli tatlıyı kolayca hazırlayabilirsiniz. Misafirlerinizin beğenisini kazanacak, bayram sofralarınızın vazgeçilmezi olacak bu şekerpareler, tatlı yemekten keyif alan herkes için mükemmel bir seçim. Afiyet olsun!