Ağızda dağılan, kıyır kıyır un kurabiyesi yapımı için aradığınız tüm bilgiler burada! Evde kolayca uygulayabileceğiniz bu tarifle, kurabiyelerinizi nasıl daha lezzetli hale getireceğinizi keşfedin.

Pastanelerden alınmış gibi un kurabiyesi yapmaya ne dersiniz? İşte size adım adım, pastane kalitesinde un kurabiyesi yapmanın sırları. Bu tariflerle mutfakta harikalar yaratmaya hazır olun.

Pastane usulü un kurabiyesini evde yapmanın zamanı geldi! Bu detaylı rehberle, kıyır kıyır ve ağızda dağılan kurabiyeleri nasıl yapacağınızı adım adım öğrenin ve mutfakta fark yaratın.

AĞIZDA DAĞILAN UN KURABİYESİ TARİFİ

MALZEMELER

125 margarin veya tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı nişasta
2 buçuk su bardağı un

TARİF

Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı! Böreğiniz fırından çıkınca sönüyor mu? İşte kabarmış ve çıtır kalan böreklerin sırrı!

Uygun bir kap içerisine oda sıcaklığında yumuşamış margarin, sıvı yağ, pudra şekeri alınır karıştırılır.
Üzerine nişasta ve unu azar azar ilave edilerek bir yandan hamur kıvam alıncaya iyice yoğurulur. Bu aşamada unu yavaş yavaş ilave etmelisiniz.
Yoğurulan hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar alınır.
Avuç içinde yuvarlanıp yağlı kağıt serilmiş veya çok hafif yağlanmış tepsiye dizilir.
Kurabiyeler önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 20 dakika altı çok hafif pembeleşince üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.
Fırından çıkan kurabiyeler iyice ılıktan sonra servis edilir.

Un kurabiyesi tarifimizi denediniz mi? Sonuç nasıl oldu, beklentilerinizi karşıladı mı? Deneyimlerinizi, kurabiyelerinizin fotoğraflarını veya tarif üzerine yaptığınız değişiklikleri yorumlarda paylaşarak bu lezzetli yolculuğu birlikte sürdürelim. Herkesin bir kurabiye sırrı vardır, sizinkini bizimle paylaşın!