Evde lezzetli eklerler yapmanın hayalini mi kuruyorsunuz? Bu basit ve anlaşılır tarifle, kendi mutfak ustalığınızı sergilemeye hazır olun!

Evde pastane lezzetlerini aratmayacak bir ekler tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Bu adım adım rehberle, evde ekler yapmanın ne kadar kolay ve eğlenceli olduğunu keşfedeceksiniz.

Ev yapımı eklerlerle mutfakta harikalar yaratmaya hazır mısınız? İşte size, herkesin bayılacağı pastane kalitesinde ekler yapmanın kolay yolları!

PASTANE EKLERİ MALZEMELERİ

Hamuru için malzemeler:

1 su bardağı su
1 su bardağından bir parmak fazla un
100 gr tereyağı
4 yumurta
1 tatlı kaşığı şeker

Kreması için malzemeler:

2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
800 ml süt( 4 su bardağı)
1 yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
Yarım su bardağından biraz fazla un
Yarım su bardağı kadar nişasta

Üzeri için malzemeler:

100 gr bitter çikolata
100 gr sütlü çikolata

PASTANE EKLERİ TARİFİ!

Öncelikle krema için tencereyi ocağa alın. Yumurta sarısı, süt, un şeker ve nişastayı ekleyin. Koyu bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Muhallebiyi kapatmaya yakın tereyağı ve vanilyayı ekleyin.

Hazırlamış olduğunuz krema hamurunu üzerini kapatarak buzdolabına koyup soğumaya bırakın. Ardından süt ile krem şantiyi çırpıp kıvam aldırın.
Dolaba kaldırılan hamur iyice soğuyunca krem şanti eklenerek mikser ile iyice çırpılır.
Hamuru için un hariç tüm malzemeler ocağa alınır. Kaynayan suyun içerisine un eklenerek devamlı karıştırılır. Hamur katı bir kıvam alınca ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.

Soğuyan hamurun içerisine tek tek yumurtalar eklenerek mikser ile çırpılır.
Hamur ile yumurtalar tamamen karışıp yapışkan bir kıvam aldığında hamur sıkma torbalarının içerisine konulur. Fırın kağıdı serdiğiniz tepsinin üzerine uzun şeritler halinde hamur sıkılır. Sıkılan hamurlar 180 derecelik fırında 45 dakika kadar pişirilir.
Fırından çıkarılan eklerler soğumaya bırakılır.

Bu çorbayı deneyen bir daha bırakamıyor! Soğuk kış günlerinde ilaç gibi gelecek Yalancı Paça Çorbası tarifi Bu çorbayı deneyen bir daha bırakamıyor! Soğuk kış günlerinde ilaç gibi gelecek Yalancı Paça Çorbası tarifi

Soğuduktan sona ortadan kesilir. Alt kısmına hazırlanmış olan krema sıkılır ve üstü kapatılır. İçerisine krema eklenen eklerler benmari usulü eritilmiş çikolataya bandırılır. Eklerlerinizin üstünü istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.

İşte bu kadar! Kendi ellerinizle hazırladığınız pastane kalitesinde eklerlerle hem damaklarınızı şenlendirecek hem de misafirlerinizi etkileyeceksiniz. Bu tarifle, ev yapımı ekler yapmanın ne kadar basit ve tatmin edici olduğunu gördünüz. Şimdi sıra sizde, mutfakta yaratıcılığınızı konuşturun ve bu lezzetli serüvenin tadını çıkarın. Afiyet olsun!