Çay saatlerinize farklı bir tat katmak isteyenler için mükemmel bir tarifimiz var! Sadece bir paket pudingle hazırlanan bu kurabiye, hem kolay hem de çok lezzetli. Pastane lezzetinde, pratik pudingli kurabiye tarifi için hazırsanız, başlayalım...

Evde kolayca yapabileceğiniz ve çayın yanında harika giden bir kurabiye tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Sadece bir paket pudingle hazırlanan bu kurabiye, pastaneleri bile kıskandıracak. İşte detaylı tarifimiz...

Çay saatlerinin vazgeçilmezi olan kurabiyeler, bu tarifle yeni bir boyut kazanıyor. Sadece bir paket puding kullanarak hazırlayacağınız bu kurabiye, pastaneleri bile kıskandıracak lezzette. Hazırsanız, pudingli kurabiye tarifimize geçelim...

PUDİNGLİ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler

1 paket kakaolu toz puding (tercih ettiğiniz pudingi de kullanabilirsiniz)
100 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2.5 su bardağı un
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Tercihe göre fındık (Hamurun içine yerleştirmek için)

Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır? Yufka kullanmanıza gerek kalmadan harika Börek yapımı: Yufkasız Tava Böreği nasıl yapılır?

Hazırlanışı

1. Pastanecileri kıskandıran pudingli kurabiye için tereyağı, sıvıyağ ve yumurtayı geniş bir kaba alarak köpük köpük olana kadar çırpın.

2. Üzerine toz puding, un ve kabartma tozunu ekleyerek iyice karıştırın. Yeterince yoğurduğunuz kurabiye hamurunuzu 15 dakika dinlenmesi için streç filmle kapatarak buzdolabına kaldırın.

3. 15 dakika dinlenen kurabiye hamurunuzu buzdolabından çıkarın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisinin üzerine ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak yerleştirin. Dilerseniz bu aşamada her bir kurabiyenin içine birer fındık yerleştirebilirsiniz.

4. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin.

Sadece bir paket puding ile hazırlanan bu lezzetli kurabiye tarifi, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Pastane lezzetinde, ağızda dağılan ve pratik bir şekilde hazırlanan bu kurabiye, herkesin favorisi olacak. Malzemeleri hazırlayın ve bu enfes tarifi denemek için mutfağa girin. Afiyet olsun!