Tuzlu kurabiye, çay saatlerinin ve misafir ağırlamanın olmazsa olmazıdır. Pastaneden satın alınanlar kadar lezzetli, ev yapımı tuzlu kurabiyeler yapabileceğinizi söylesek? Sizi ve sevdiklerinizi mutlu edecek bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Misafirleriniz için özel ve lezzetli bir ikram mı arıyorsunuz? Pastaneden alınan tuzlu kurabiyelere taş çıkaracak, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir tarifimiz var. Bu kıyır kıyır tuzlu kurabiye tarifi, tüm dikkatleri üzerine çekecek!

Pastane lezzetini evinize taşımak isteyenler için harika bir tarifimiz var: Kıyır kıyır, ağızda dağılan tuzlu kurabiye! Bu basit adımları takip ederek, pastaneleri kıskandıracak tuzlu kurabiyeler yapabilirsiniz.

MALZEMELER

250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 adet yumurta beyazı
1/2 kahve fincanı sirke
1,4 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Üzeri için:

1adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı çörek otu

TARİF

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Oda sıcaklığındaki tereyağını küp küp doğrayıp bir kase içerisine alın. Üzerine sıvı yağı, 1 adet bütün yumurta, 1 adet yumurta beyazı, sirke, tuz ve toz şekeri ekleyip tüm malzemeler birleşinceye dek karıştırın.
Elenmiş unu yavaş yavaş sıvı karışımının üzerine ekleyerek yedirin. Kabartma tozunu ilave edin. Unun kalan kısmını eklemeye devam edin ve ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hamurunuz dilediğiniz kıvama ulaştığında ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Önce hafifçe yuvarlayıp ardından 8-9 cm rulolar haline getirin.
Rulo halindeki hamurları kenarlarından tutup çaprazlama olarak birleştirin ve kurdele biçimini verin.
Yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine alın. Üzerlerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün. Susam ve çörek otunu serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kontrollü olarak pişirin ve ardından servis edin. Dilerseniz soğuduktan sonra kavanozda veya hava almayan saklama kabında muhafaza edin.

Bu basit ve lezzetli tuzlu kurabiye tarifi ile artık pastane lezzetlerini evinize taşıyabilirsiniz. Hem kolay hem de çıtır çıtır bu kurabiyeler, misafirlerinizden tam not alacak. Kavanozda ya da hava almayan bir kapta saklayarak uzun süre tazeliğini koruyabilirsiniz. Tuzlu kurabiye yapmanın keyfini çıkarın ve afiyet olsun!