Evde peynirli açma yapmanın keyfini çıkarın! Bu tarif, peynirli ve kabarık açmalar yapmanıza olanak tanır, böylece her sabah kahvaltılarınızı şenlendirir. Kahvaltı sofralarınız için mükemmel bir seçim.

Bu peynirli açma tarifi, kahvaltıda ailenizi ve misafirlerinizi etkilemenin en lezzetli yollarından biridir. Pratik malzemelerle hazırlanan bu açmalar, sabahları daha keyifli hale getirecek.

Peynirli açma, kahvaltı sofralarınızın yıldızı olmaya aday! Bu kolay ve lezzetli tarif ile kahvaltılarınızı zenginleştirin ve güne enerjik bir başlangıç yapın.

Açma Tarifi İçin Malzemeler

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instand maya
1 adet yumurtanın beyazı (sarısını üzeri için ayırdım)
6,5 su bardağı un

İç harcı için;

200 gram beyaz peynir
1 tutam maydanoz

Ara katına sürmek için;

2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır? MasterChef Yağlama tarifi: Malzemeler ve yapılış aşamaları! Kayseri Yağlaması nasıl yapılır?

Ayırmış olduğum yumurta sarısı
2 tatlı kaşığı yoğurt
2 tatlı kaşığı eritmiş olduğum tereyağı sıvı yağ karışımı

Süslemesi için;

1 tatlı kaşığı haşhaş

Üzeri için;

Haşhaş (susam ve çörek otuda kullanabilirsiniz)

Açma Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle sıvı malzemelerimizi güzelce karıştırıyoruz. Daha sonra un ilavesi yaparak güzel bir hamur olana kadar yoğurma işlemine devam ediyoruz.
Yormuş olduğumuz hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz. Dinlendirmiş olduğumuz hamurumuzu tezgahımıza alıyoruz ve 4 eşit parçaya bölüp 4 adet beze oluşturuyoruz.
Oluşturmuş olduğumuz bezeleri fırın tepsisi büyüklüğünde açıyoruz arasına eritmiş olduğumuz tereyağı ve sıvı yağ karışımından sürüyoruz 4 adet bezimizi bu şekilde açıp, üst üste yerleştiriyoruz.
Yapmış olduğumuz hamurumuzu rulo haline getirip bir saat dolapta dinlendiriyoruz.
Dinlendirmiş olduğumuz hamurumuzu çıkartıyoruz, sonrasında göz kararı parçalar halinde bölüyoruz bölmüş olduğumuz her parçayı elimizde açıyoruz.
Göz kararı içerisine peynir ve maydanoz karışımını koyup, rulo haline getiriyoruz şekillendirip, tepsimize yerleştiriyoruz.
Yapmış olduğumuz poğaçalarımızın üzerine ayırmış olduğumuz yumurta sarısı, 2 tatlı kaşığı yoğurt, 2 tatlı kaşığı erimiş tereyağı karışımını güzelce sürüyoruz, en son haşhaşımızı üzerine ekliyoruz.
200 derece fırında 20 dakika pişmeye bırakıyoruz.

Peynirli açma tarifi ile kahvaltılarınıza lezzet katın. Bu basit ve lezzetli tarifle, kabaran ve peynir dolu açmalarınız, tüm ailenizi ve misafirlerinizi memnun edecek. Ev yapımı bu lezzetli açmalar, kahvaltılarınızın olmazsa olmazı haline gelecek. Şimdi mutfağa girin ve bu harika tarifi deneyin. Afiyet olsun!