Evde pastane tadında kurabiyeler yapmaya ne dersiniz? Yumuşacık ve ağızda dağılan bu un kurabiyesi tarifi, çay saatlerinize lezzet katacak. Sadece 5 malzeme ile hazırlayabileceğiniz bu tarif, pratikliği ve lezzetiyle herkesin beğenisini kazanacak. İşte detaylar!

Çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak pastane usulü un kurabiyesi tarifimizi keşfedin. Kolay ve pratik yapımı ile dikkat çeken bu kurabiye, yumuşacık dokusu ve lezzetiyle herkesin favorisi olacak. Evde pastane lezzetini yakalamak isteyenler için adım adım tarifimiz burada!

Sadece 5 malzeme ile evde pastane lezzetinde kurabiyeler yapmaya hazır mısınız? Ağızda dağılan ve yumuşacık dokusuyla dikkat çeken un kurabiyesi tarifimiz, çay saatlerinize lezzet katacak. Kolay ve pratik yapımı sayesinde, herkesin favorisi olacak bu tarifi mutlaka deneyin!

Pastane Usulü Un Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler

1 paket tereyağı ya da margarin (yumuşak olmalı, 250 g)
1 kahve fincanı sıvı yağ
4 çorba kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un

Üzeri İçin:

Yarım su bardağı pudra şekeri

Hazırlanışı

Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi Lokanta ustalarından sırlarla dolu Orman Kebabı tarifi

Hamurun Hazırlanması:

Bir yoğurma kabına tereyağı ya da margarini, sıvı yağı ve 1 su bardağı pudra şekerini ekleyin.
Tüm malzemeleri 5 dakika boyunca yoğurun.

Nişasta ve Un Eklenmesi:

Nişastayı ve unu azar azar ilave edin.
Hamuru iyice yoğurun. Hamur biraz parçalanabilir ama yoğurmaya devam edin.

Kurabiyelerin Şekillendirilmesi:

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, rulo şekline getirin.
Ruloların sağ, sol ve üst kısımlarına çatalla şekil verip yan yan kesin. (Bu aşamada, şekil verirken bir resimden faydalanabilirsiniz.)

Tepsiye Dizme:

Tepsiyi yağlamayın, hamur zaten yağlı olduğu için yapışmayacaktır.
Şekil verdiğiniz kurabiyeleri tepsiye dizin.

Pişirme:

Önceden ısıtılmış fakat ılık olması gereken 160 derece fırında kurabiyeleri 15 dakika pişirin.
Kurabiyeler yumuşak ve nemli gibi görünebilir, ancak soğudukça kıvamını bulacaktır. Pişirme süresini 15 dakikayı geçirmeyin.

Son Dokunuş:

Fırından çıkardığınız kurabiyelerin soğumasını bekleyin.
Soğuyan kurabiyeleri ayırdığınız yarım su bardağı pudra şekerine bulayın.

Servis

Kurabiyeleriniz soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Bu pastane usulü un kurabiyeleri, ağızda dağılan yumuşak dokusuyla çay saatlerinize lezzet katacaktır.

Pastane usulü un kurabiyesi tarifi ile evde lezzet dolu anlar yaşamak artık çok kolay. Bu pratik ve lezzetli tarif ile, çay saatlerinizi şenlendirebilir, sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Ağızda dağılan yumuşacık un kurabiyeleri ile herkesin favorisi olacağınızdan emin olabilirsiniz. Afiyet olsun!