Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan el açması su böreği, emek isteyen ancak sonucunda muhteşem bir lezzet sunan bir tariftir. Bu kolay anlaşılır tarifle, su böreğini adım adım yapmayı öğrenebilirsiniz.

Misafirlerinize ikram edebileceğiniz, lezzetiyle herkesi büyüleyecek bir su böreği tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz! El açması su böreği tarifimizle, hem pratik hem de nefis bir börek yapabilirsiniz.

El açması su böreği, yapımı biraz zahmetli gibi görünse de doğru tarifle aslında oldukça kolaydır. Bu tarifle, su böreğinin en lezzetli halini evinizde hazırlayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

El Açması Su Böreği Tarifi

Malzemeler: 

3,5 su bardağı un (200 ml bardak ölçüsü, 3 su bardağından sonra kontrollü eklemenizi tavsiye ederiz)
6 adet orta boy oda sıcaklığında yumurta
1,5 tatlı kaşığı tuz
600 gram beyaz peynir
Hamuru haşlamak için:
7,5 su bardağı kaynar su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz

Yağlamak için: 

1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
125 gram tereyağı

MasterChef Balaban Kebabı tarifi: Adım adım yapılışı MasterChef Balaban Kebabı tarifi: Adım adım yapılışı

El Açması Su Böreği Yapılışı:

Derin bir karıştırma kasesinin içine yumurtaları kırın ve tuz ilave edip çırpın. 
Üzerine unu eleyerek ilave edin ve yoğurun. Ele yapışan, orta yumuşaklıkta bir hamur kıvamına ulaşınca tezgahınızı unlayarak hamuru tezgaha aktarın. 
Elinizi de unlayın ve yumurta büyüklüğünde bezeler koparın. 
Bir tabağın tabanına un serpin ve bezeleri tabağa yerleştirin. Bir streç film ya da buzdolabı poşetiyle tabağı örtün ve 30-35 dakika dinlendirin. 
Yağlamak için gereken tereyağını eritin ve içine sıvı yağı da ilave edip karıştırın. 
Dinlenen bezelerden birini unladığınız tezgahta ince bir yufka şeklinde açın. 
Fırın tepsinizin tabanını sıvı yağ ile tereyağ karışımıyla yağlayın. Üzerine yağlı kağıt serin. 
Açtığınız yufkayı yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. 
Yufkanın üzerine fırçayla yağ sürün. 
Diğer bezeleri de yufka şeklinde açın. 
Derin bir kabın içine buzlu su ilave edin. 
Derin bir tencereyi ocağa alarak içine kaynar suyu ilave edin. Zeytinyağı ve tuzu da ekleyip fokurdayınca açtığınız yufkalardan birini içine daldırın. 30 saniye tutarak çıkarın ve buzlu su dolu kaba atın. 
Buzlu suda 20 saniye bekletip çıkarın ve fazla suyunu sıkıp tepsideki yufkanın üzerine serin. Üzerini fırçayla yağlayın.
Bu işlemi yufkaların yarısı için tekrarlayın ve hepsini aralarını yağlayarak tepsiye serin. 
Araya peynirli harcı dökün ve yayın.
Kalan yufkaları da haşlayıp, şoklayıp aralarını yağlayarak tepsiye üst üste dizin. 
Böreğin en üst katına yağlı karışımın kalanını döküp yayın. 
Tepsiyi önden ısıtılmış 210 derecelik fırında 70-75 dakika boyunca pişirin.
Pişen böreğin üzerine temiz bir bez örtüp yaklaşık 10-15 dakika dinlendirin. Ardından dilimleyerek servis edebilirsiniz.

El açması su böreği, Türk mutfağının en özel lezzetlerinden biri olarak sofralarınıza konuk oluyor. Bu tarifle, su böreğinin yapımının aslında ne kadar kolay olduğunu ve ortaya çıkan lezzetin herkes tarafından beğenileceğini göreceksiniz. Emek vererek hazırlayacağınız bu nefis su böreği tarifini mutlaka deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!